Η νέα μορφή που εξετάζει η FIFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026

Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022 13:14
UPD:13:45
A- A A+

Βήμα πίσω από τη FIFA; Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγής της μορφής του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 25 Μαΐου έως τις 5 Ιουλίου 2026 σε τρεις χώρες.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες (11 πόλεις), το Μεξικό (3 πόλεις) και τον Καναδά (2 πόλεις), ενώ θα είναι η πρώτη φορά που στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα συμμετέχιυν 48 ομάδες.

Οι διοργανωτές φοβούνται ότι ο διαχωρισμός των 48 εθνικών ομάδων σε 16 ομίλους των τριών ομάδων θα μπορούσε να οδηγήσει σε «ανεπίσημες» συμφωνίες στο τελευταίο παιχνίδι, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι και οι δύο συμμετέχοντες σε αυτό θα συνεχίσουν την πορεία τους στη διοργάνωση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun, μεταξύ των πιθανών εναλλακτικών λύσεων για την αποφυγή στημένων αγώνων εξετάζεται η εκτέλεση πέναλτι για έναν επιπλέον βαθμό στους ισόπαλους αγώνες των ομίλων.

Ένα άλλο σενάριο, είναι το δέλεαρ της προσφοράς στους νικητές των ομίλων του πλεονεκτήματος έδρας, ώστε να αποφύγουν τη μετακίνηση μεταξύ των χωρών.

Τώρα όμως σκέφτονται να κάνουν ένα βήμα πίσω και να χωρίσουν τις ομάδες σε 12 ομίλους των τεσσάρων για τον αρχικό γύρο. Οι δύο πρώτοι σε κάθε όμιλο, συν τους οκτώ πρώτους τρίτους, θα μπουν στη φάση των νοκ άουτ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις