Κακοκαιρία: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δύο αγνοούμενους στη Χαλκιδική

Σοβαρά προβλήματα και πλημμύρες σε Εύβοια-Σποράδες
Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022 08:49
UPD:08:52
https://www.evima.gr/

Φωτογραφία από την Σκύρο

A- A A+

Άκαρπες είναι οι έρευνες για τους δύο αγνοούμενους στο Ποσείδι Χαλκιδικής. Οι δύο νεαροί, 25 και 30 ετών που αγνοούνται από το απόγευμα του Σαββάτου πιθανότατα παρασύρθηκαν από ορμητικά κύματα. 

Στην περιοχή όλη τη νύχτα έπνεαν ισχυροί άνεμοι και το έργο των διασωστικών ομάδων όσο περνάει η ώρα γίνεται ακόμη πιο δύσκολο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ τρεις φίλοι επισκέφτηκαν την Χαλκιδική για την διακοπές τους και αποφάσισαν να βουτήξουν στη θάλασσα στο πλαίσιο του εορτασμού των γενεθλίων ενός μέλους της παρέας.

Θεσσαλία, Εύβοια και Σποράδες βρέθηκαν στο επίκεντρο αυτής της ραγδαίας μεταβολής του καιρού, που έφερε σωρεία προβλημάτων. 

Το έντονο κύμα κακοκαιρίας έπληξε κυρίως την Εύβοια με την Σκύρο να κηρύττει κατάσταση έκτακης ανάγκης, καθώς σημειώθηκαν μεγάλες πλημμύρες. Ορμητικοί χείμαρροι χτύπησαν τις περιοχές Πεύκος και Αχερούνες. Έχει καταστραφεί γέφυρα που συνδέει το βόρειο με το νότιο τμήμα του νησιού, πλημμύρισαν παραλιακές κατοικίες επιχειρήσεις και δρόμοι. Νωρίτερα, υπήρξε επιχείρηση απεγκλωβισμού τουριστών από την παραλία του Πεύκου.

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επιχείρησε από τις πρώτες ώρες εκδήλωσης των φαινομένων, έχοντας ενεργοποιήσει 6 μηχανήματα έργου, υποστηρίζοντας το έργο της Δημοτικής Αρχής, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και έχει ήδη συνδράμει στον απεγκλωβισμό δεκάδων ατόμων και τουριστών και στην προσπάθεια αποκατάστασης της πρόσβασης σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου.

Στην Κρήτη και τη Θεσσαλία έχουν σημειωθεί σημαντικές ζημιές από τις καταιγίδες και τις χαλαζοπτώσεις ενώ στην Εύβοια τα προβλήματα, παρά τις ανησυχίες, δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλα.

Ο καιρός σήμερα

Στα ανατολικά και τα νότια σήμερα Κυριακή 10 Ιουλίου θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και, τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι οι βροχές θα περιοριστούν στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του Αιγαίου θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση εδώ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή