Αλ. Τσίπρας-Σάμος: Ο κ. Μητσοτάκης να φύγει πριν η βλάβη γίνει ανήκεστος για την κοινωνία

Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 16:20
UPD:16:26
A- A A+

«Να συνειδητοποιήσει ότι ήρθε η ώρα να φύγει πριν η βλάβη γίνει ανήκεστος για την κοινωνία» ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας, που επισκέπτεται σήμερα Σάμο και Ικαρία.

Από το νησί του Πυθαγόρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισήμανε πως «η Σάμος ακόμα μετράει τις πληγές από τον σεισμό - 18 μήνες μετά και δεν έχουν δοθεί άδειες, δεν έχουν επισκευαστεί τα σπίτια.

Το κύριο όμως θέμα και εδώ είναι η καθημερινότητα. Η δυσκολία νοικοκυριών και επιχειρήσεων να αντεπεξέλθουν, όταν πια η ακρίβεια έχει ξεφύγει.

Είμαστε η χώρα με τις υψηλότερες τιμές στο ρεύμα, τις υψηλότερες τιμές στα καύσιμα, τον μεγαλύτερο πληθωρισμό, το χαμηλότερο όμως εισόδημα. Και την ίδια ώρα τα καρτέλ αλωνίζουν με τις πλάτες της κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει λοιπόν να συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει νόημα να μαδάει τη μαργαρίτα για εκλογές. Αυτό που έχει νόημα, είναι να συνειδητοποιήσει πως δεν μπορεί να συνεχίσει η κοινωνία άλλο έτσι».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «κορόιδεψε τους συνταξιούχους με τα αναδρομικά, 1,3 εκατ. συνταξιούχοι τα δικαιούνται, μόνο 300 χιλιάδες θα τα πάρουν και αυτά κουτσουρεμένα. Μέσα σε όλους τους λογαριασμούς και τα χρέη, έρχονται τώρα για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και οι επιστρεπτέες προκαταβολές.

Αντί λοιπόν να βρίσκεται στον κόσμο του και να επιβαρύνει κι άλλο μισθωτούς, συνταξιούχους, επιχειρηματίες, να συνειδητοποιήσει ότι ήρθε η ώρα να φύγει.

Ήρθε η ώρα να φύγει πριν η βλάβη γίνει ανήκεστος για την ελληνική κοινωνία» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας περιηγήθηκε στο Βαθύ, ενώ συναντήθηκε και με τους δύο δημάρχους του νησιού. Το απόγευμα αναχωρεί για την Ικαρία, όπου απόψε μιλά στον Εύδηλο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή