Βρετανία: Εκδόθηκε στην Κροατία ο καταζητούμενος Ντάμιρ Τράβιτσα

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 12:39
A- A A+

Εκδόθηκε χθες από τη Βρετανία στην Κροατία, μετά από νομικές διαδικασίες που διήρκεσαν έξι χρόνια, ο Ντάμιρ Τράβιτσα, πρώην μέλος των σερβικών παραστρατιωτικών δυνάμεων, ο οποίος έχει κριθεί ένοχος για εγκλήματα πολέμου κατά πολιτών και έχει καταδικαστεί ερήμην, από κροατικό δικαστήριο, σε 15ετή κάθειρξη.

Ο καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου, Ντάμιρ Τράβιτσα, μεταφέρθηκε στο Ζάγκρεμπ, συνοδευόμενος από Βρετανούς πράκτορες της Ιντερπόλ, οι οποίοι και τον παρέδωσαν σε Κροάτες συναδέλφους τους και με τη σειρά τους αυτοί στην κροατική αστυνομία.

Δικαστήριο του Σίμπενικ έκρινε ένοχο τον Τράβιτσα για εγκλήματα πολέμου κατά πολιτών, στην περιοχή του Κνιν, από τον Μάιο του 1991 έως τις 20 Ιανουαρίου του 1992.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο - μεταξύ άλλων - τον Τράβιτσα, ο οποίος, σύμφωνα με την απόφαση, ενεργώντας από κοινού με άλλα μέλη των σερβικών παραστρατιωτικών δυνάμεων, δολοφόνησε με βάναυσο τρόπο τέσσερα μέλη μιας οικογένειας Κροατών - τον Ντράγκο και τη Νεβένκα Τσένγκιτς και τους δυο γιους τους, ηλικίας 5 και 11 ετών αντίστοιχα - στο Έρβενικ, στις 18 Ιανουαρίου του 1992.

Εξάλλου, ο Τράβιτσα καταδικάστηκε για τη συμμετοχή του σε "τρομοκρατικές ενέργειες κατά Κροατών" ως μέλος σερβικής παραστρατιωτικής ομάδας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή