Συνέντευξη Σ. Κόκκαλη στον «Εθνικό Κήρυκα»

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 12:41
UPD:12:54
A- A A+

Συνέντευξη στην ομογενειακή εφημερίδα της Νέας Υόρκης «Εθνικό Κήρυκα» παραχώρησε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης. Ο ιδιοκτήτης της πειραϊκής ΠΑΕ αναφέρθηκε στα τηλεοπτικά, μίλησε για τη Σούπερ Λίγκα, αλλά και για την πολυμετοχικότητα.

«O Ολυμπιακός εφάρμοσε πρώτος το μοντέλο της πολυμετοχικής διοίκησης στην ΚΑΕ από το 2004. Αυτή τη στιγμή η ΠΑΕ Ολυμπιακός στηρίζεται σε μία ισχυρή διοίκηση και στα εκατομμύρια των φιλάθλων του. Στο μέλλον είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα, αλλά η όποια επιλογή θα έχει όπως πάντα ως μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Ολυμπιακού και των φιλάθλων του», τόνισε ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.

Ερωτηθείς εξάλλου για την αποχώρηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός από την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που ψήφισε η Σούπερ Λίγκα, ο κ. Κόκκαλης είπε: «Ο Ολυμπιακός δεν ήταν και ούτε είναι εναντίον της ως ιδέα. Πιστεύει όμως ότι δεν ήταν κατάλληλη στιγμή όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και για τις υπόλοιπες ομάδες να υλοποιηθεί η κεντρική τηλεοπτική διαχείριση. Βασικός λόγος είναι ότι το τοπίο στον ευρύτερο τομέα των ΜΜΕ αλλάζει άρδην και ως εκ τούτου σε 2 χρόνια οι συνθήκες θα είναι περισσότερο κατάλληλες και το έσοδο μεγαλύτερο για όλους από ότι αυτή τη στιγμή».

«Στο πλαίσιο αυτό -πρόσθεσε- ο Ολυμπιακός έκρινε ότι το συμφέρον του ήταν να διαπραγματευτεί στην ελεύθερη αγορά και όχι σε συνδρομητικό κανάλι το νέο του τηλεοπτικό συμβόλαιο. Πιστεύω επίσης ότι ο τρόπος με τον οποίο έγινε η διαδικασία για την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση θα μπορούσε να είναι διαφορετικός».

Με αφορμή τέλος, την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, ο κ. Κόκκαλης δήλωσε πως «ο Ολυμπιακός είναι επίσης υπέρ της "βοήθειας" του κράτους, προκειμένου να είναι εφικτές τέτοιου είδους επενδύσεις. Οι παροχές ή οι διευκολύνσεις αυτές θα πρέπει απαραίτητα να είναι ίδιες προς όλες τις ομάδες/επενδυτές».

«Αν (όμως) διαπιστώσουμε διαφορές στην αντιμετώπιση που θα έχει ο Παναθηναϊκός ή όποια άλλη ομάδα από το κράτος, θα απαιτήσει, βάσει σχετικού όρου του συμβολαίου για την παραχώρηση του σταδίου Καραϊσκάκη, τους ίδιους ακριβώς όρους και για τον ίδιο», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις