Αποστολή μίας φρεγάτας στη Σομαλία αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ

Ευ. Μεϊμαράκης: «Δεν υπάρχει θέμα αρχηγών»
Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 15:17
UPD:14/07/2009 14:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Την παρουσία της χώρας μας στη Σομαλία με μία φρεγάτα και το ελικόπτερό της, καθώς και με επιτελικά στελέχη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της πειρατείας εμπορικών πλοίων, ενέκρινε ομόφωνα το ΚΥΣΕΑ.

Όπως δήλωσε ο υπουργός ¶μυνας Βαγγέλης Μειμαράκης, η Ελλάδα θα έχει τη διοίκηση της επιχείρησης για όσο χρόνο χρειαστεί και συμφωνηθεί ενώ σημείωσε πως μπορεί να υπάρχει και εναλλαγή στη διοίκηση της διεθνούς δύναμης, η οποία θα αποσταλεί στην περιοχή βάσει ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ακόμη ότι εγκρίθηκε ο διορισμός του προέδρου του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, έγινε ενημέρωση για το σχεδιασμό του 15ετους εξοπλιστικού προγράμματος, χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι ελήφθησαν αποφάσεις για εξοπλισμούς, ενώ συζητήθηκε και η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Β. Μεϊμαράκης: Μία ελληνική φρεγάτα αποστέλλεται στη Σομαλία

Β. Μεϊμαράκης: Μία ελληνική φρεγάτα αποστέλλεται στη Σομαλία

Σημείωσε επίσης πως γι' αυτά τα θέματα θα ενημερώσει την Επιτροπή Εσωτερικών και ¶μυνας της Βουλής, καθώς στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι να υπάρξει σ' αυτά τα θέματα η ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

Ερωτηθείς αν υπάρχει θέμα αρχηγού ΓΕΣ, ο κ.Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει θέμα αρχηγών».

Τέλος, σε ερώτηση για το πρόσφατο δυστύχημα με το Απάτσι, απάντησε ότι τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή