Τα κακά της αποτοξίνωσης: τα γνωρίζετε;

Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 13:00
A- A A+

 

Ίσως η πιο πολυσυζητημένη έννοια στη διατροφή και την υγεία, αυτή της αποτοξίνωσης, έχει και την αρνητική της πλευρά, που πρέπει να γνωρίζετε.

Αποτοξίνωση σημαίνει μείωση βλαβερών ουσιών από τον οργανισμό μας, όπως αλκοόλ, πλεονάζοντα μέταλλα, χημικά, πρόσθετα τροφίμων και άλλες διατροφικές και περιβαλλοντικές τοξίνες που λαμβάνουμε άθελά μας ή και ηθελημμένα καθημερινά. Ακούγεται, λοιπόν, σοφό το να προσπαθήσουμε να διώξουμε όλες αυτές τις ουσίες από τον οργανισμό μας.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι, όμως, είναι ότι ο οργανισμός μας έχει το δικό του σύστημα αποτοξίνωσης και μπορεί να διαχειριστεί όλες αυτές τις τοξίνες. Το συκώτι μας, τα νεφρά, το γαστρεντερικό σύστημα, οι πνεύμονες, ακόμη και το δέρμα μας εμπλέκονται όλα σε μια συνεχή διαδικασία αποτοξίνωσης. Το συκώτι μεταβολίζει και διασπά τις τοξίνες και τα χημικά, το έντερο απορροφά τα θρεπτικά συστατικά από τις τροφές και παράγει φυσικά αντιβιοτικά και ένζυμα για τη διάσπαση τοξινών και την καταστροφή μικροβίων, τα νεφρά φιλτράρουν το αίμα και μειώνουν τις τοξίνες στον οργανισμό μέσω των ούρων, οι πνεύμονες αποβάλλουν τοξίνες κατά την εκπνοή και τέλος ο ιδρώτας αποβάλλει τοξίνες μέσω του δέρματος. Είμαστε, λοιπόν, συνεχώς σε διαδικασία αποτοξίνωσης.

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή