Απορρίπτονται τα σενάρια πρόωρων εκλογών

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 15:30
UPD:15:46
A- A A+

«Η κυβέρνηση έχει πλειοψηφία στη Βουλή και με αυτή την πλειοψηφία θα συνεχίσει να πορεύεται και να εφαρμόζει με επιτυχία και αποτελεσματικότητα το μεταρρυθμιστικό της έργο» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πρόσθεσε δε πως η μείωση του αριθμού των βουλευτών της κατά μία έδρα δεν αλλάζει σε τίποτα τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ερωτηθείς αν βάζει στοίχημα πως οι εκλογές θα γίνουν στη συνταγματικά καθορισμένη ώρα τους, απάντησε πως η πολιτική συζήτηση δεν γίνεται με τέτοιους όρους και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση έχει εκλεγεί για τέσσερα χρόνια και έχει αποδείξει πως εφαρμόζει με σταθερή γραμμή το πρόγραμμά της.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος ερωτηθείς αν «βλέπει» πρόωρες εκλογές, απάντησε αρνητικά.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε ερώτηση για το ίδιο θέμα, ανέφερε ότι αν γίνουν εκλογές θα γίνουν το 2010, στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για το πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας. Οι εντολές και οι οδηγίες που έχουμε είναι για δουλειά και μακρύ προγραμματισμό, πρόσθεσε.

Β. Μεϊμαράκης: Εκλογές το 2010 με το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Β. Μεϊμαράκης: Εκλογές το 2010 με το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με τις αυξήσεις που προτείνει ο πρόεδρος της ΔΕΗ,ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι εκείνη που αποφασίζει.

Σε άλλη ερώτηση για το αν θα πρέπει να παραδώσει την έδρα του ο κ. Τατούλης, με αφορμή σχετικές δηλώσεις που έκανε κι ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, απάντησε ότι «δεν παρεμβαίνω σε αυτό, καθένας έχει την άποψή του και την δική του θεσμική ιδιότητα».

Τέλος σε ερώτημα για τις αυξήσεις στους μισθούς των βουλευτών, ο κ. Μεϊμαράκης επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλη οικονομική κρίση και ακρίβεια και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να μην εξεγείρεται η κοινωνία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή