Χορός, θέατρο, σινεμά και τελευταίοι «Αντιγονισμοί» στην Πειραιώς 260

Σάββατο, 09 Ιουλίου 2022 08:32
A- A A+
Με το έργο Farm fatale και τη δημιουργία μιας μετα-αποκαλυπτικής συνθήκης στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, έρχεται στις 10 και 11 Ιουλίου στην Πειραιώς 260, ο διεθνής Γάλλος δημιουργός Φιλίπ Κεν. Το σύμπαν του;  Τόσο εξωφρενικό όσο και γοητευτικό, κατοικείται από ευγενείς ονειροπόλους ακτιβιστές, πανέτοιμους να συστηθούν στο ελληνικό κοινό.
 
/MARTIN ARGYROGLO
Στις 12 Ιουλίου το Φεστιβάλ της Δράμας ταξιδεύει στην Πειραιώς!
Μια μέρα αφιερωμένη στο σινεφίλ κοινό της πόλης είναι για το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου η φετινή 12η Ιουλίου, καθώς θα προβάλει στην Πειραιώς 260 δέκα αγαπημένες και βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.
 
Δυο θεματικές ενότητες –«Ελευθερία» και «Γυναίκα και κοινωνία»– πλαισιώνουν τα εξαιρετικά ολιγόλεπτα έργα νέων στην πλειονότητά τους Ελλήνων κινηματογραφιστών, σε έναν μίνι σινε-μαραθώνιο που θα πραγματοποιηθεί στον Χώρο Ε, που για εκείνη μοναχά τη μέρα θα μετατραπεί σε σκοτεινή αίθουσα. 
 
 
Νωρίτερα την ίδια μέρα, όμως, στις 12 Ιουλίου, στις 18:00, ολοκληρώνονται και οι «Αντιγονισμοί».
Στην τέταρτη και τελευταία συζήτηση, με θέμα «Ποιήσεις και μεταποιήσεις» θα εξεταστεί το αποτύπωμα που έχει αφήσει η Αντιγόνη σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης έκφρασης.
 

Κατερίνα Ανδρέου

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου, τέλος, υπενθυμίζουμε την πρεμιέρα της νέας παράστασης της διεθνώς αναγνωρισμένης Ελληνίδας χορεύτριας και χορογράφου Κατερίνας Ανδρέου. Με το Mourn baby mourn και όχημα την ιδέα του θρήνου, η δημιουργός εξερευνά τη δική της, αυθεντικά γυναικεία και πολιτική φωνή σ’ ένα χορογραφικό σόλο, που ζητά να ξορκίσει την κατάθλιψη μιας ολόκληρης εποχής. 
 

Προτεινόμενα για εσάς