Επανεξέταση δικογραφίας για παραχώρηση οικοπέδων στη Μονή Βατοπεδίου

Εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης
Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 20:33
A- A A+

Την επανεξέταση δικογραφίας που έχει τεθεί στο αρχείο και αφορά την παραχώρηση οικοπέδων σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης από το Δημόσιο στη Μονή Βατοπεδίου ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Παπαγεωργίου από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελο Μπακέλα.

Ο κ. Παπαγεωργίου έδωσε τη σχετική εντολή προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συντρέχει λόγος να ανασυρθεί η δικογραφία από το αρχείο ή να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για να συσχετιστεί με την ογκωδέστατη δικογραφία που αφορά στη Μονή Βατοπεδίου και αποτελεί αντικείμενο έρευνας της εισαγγελέως Εφετών Ευσταθίας Σπυροπούλου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπόθεση αφορά δημόσια οικόπεδα στην περιοχή της Νέας Ραιδεστού Θεσσαλονίκης που επρόκειτο να παραχωρηθούν σε κατοίκους της περιοχής αλλά τελικά κατέληξαν στην Μονή Βατοπεδίου και εν συνεχεία σε τρίτους.

Το 2007 κάτοικοι της παραπάνω περιοχής προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, κατά υπαλλήλων της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Όμως μετά τη διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες και η υπόθεση ετέθη στο αρχείο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή