Δήμαρχος Ξάνθης για Βατοπέδιο: Ο Θ. Ρουσόπουλος είχε δηλώσει αναρμόδιος

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 22:18
UPD:22:19
A- A A+

Κατά την συνάντηση των φορέων της Ξάνθης με τον Θόδωρο Ρουσόπουλο, «γνωρίζαμε ότι δεν εξεδόθη απόφαση από το Πρωτοδικείο Ροδόπης και νομίζω πως γνώριζα ότι το Γνωμοδοτικό είχε απορρίψει την επανεξέταση της υπουργικής απόφασης Φωτιάδη. Ζητήσαμε να βρεθεί κάποιος τρόπος να φύγει από εκεί η Μονή Βατοπεδίου, διότι τα προβλήματα που θα δημιουργούντο, ήταν τεράστια».

Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπέδιο ο δήμαρχος Ξάνθης, Μιχαήλ Στυλιανίδης.

Ο κ. Στυλιανίδης διέψευσε ότι στη συνάντηση ο πρώην υπουργός είχε δηλώσει πως το ιδιοκτησιακό της Βιστωνίδας είχε κλείσει υπέρ της Μονής και πως έμενε μονάχα το ενδεχόμενο να δοθούν στη Μονή ακίνητα αλλού - κάτι που είχε καταθέσει στην Εξεταστική ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου της Ξάνθης κ. Ξυνίδης πως του είχε εκμυστηρευτεί ο μάρτυς http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/11/07/1587916.htm .

«Εκείνο που ήταν βέβαιο, ήταν ότι δικαιώθηκε η Μονή, ότι οι γνωμοδοτήσεις οι οποίες είχαν γίνει, έγιναν αποδεκτές και ως εκ τούτου θεωρείτο η Μονή πλέον ιδιοκτήτης» ανέφερε ο δήμαρχος Ξάνθης. Στο πλαίσιο αυτό, κατά την συνάντηση με τον τότε υπουργό Επικρατείας, «είπαμε ότι ο κόσμος είναι σε αναβρασμό. Γίνονται πορείες, επεισόδια, καταλήψεις, δημιουργείται ένα πολύ άσχημο κλίμα πλέον από εκεί που οι σχέσεις πιο μπροστά της Μονής Βατοπεδίου με την περιοχή ήταν πάρα πολύ καλές. Ο κ. Ρουσόπουλος μας απάντησε πως δεν είναι καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός - και επειδή είχαμε μαζί μας και τον Μητροπολίτη, του είπε να μην διαταραχθούν οι σχέσεις μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και της Μονής Βατοπεδίου».

Κληθείς από τον Γ. Καλαντζή (ΝΔ) να αναφέρει και λεπτομέρειες για την συνάντηση που είχαν οι φορείς της Ξάνθης με τους κ.κ. Δρυ και Φωτιάδη το 2003, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις διοικητικές αποφάσεις που δικαίωναν τη Μονή στις αξιώσεις της, ο μάρτυς ανέφερε πως «ο κος Δρυς ήταν πάρα πολύ αρνητικός. Μας απογοήτευσε θα έλεγα. Αντίθετα, πρέπει να τονίσω ότι ο κ. Φωτιάδης προβληματίστηκε ιδιαίτερα και με τα στοιχεία τα οποία προσκόμισε ο Δικηγορικός Σύλλογος δια του προέδρου του - στοιχεία μάλιστα, τα οποία είχαν σταλεί. Δεν ήταν η πρώτη φορά. Αντίθετα, ο κος Δρυς θα έλεγα ότι μας απέπεμψε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή