Γουίμπλεντον: «Είμαι στον ημιτελικό αλλά ακόμα αλλάζω πάνες», δηλώνει η Τατιάνα Μαρία

Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 21:56
UPD:06/07/2022 01:02
A- A A+

Η Γερμανίδα Τατιάνα Μαρία δήλωσε πως είναι τρελό να βρίσκεται στον πρώτο της ημιτελικό Grand Slam στην 47η προσπάθεια, προσθέτοντας ότι το να είναι μαμά ήταν το ακόμα πιο περήφανο επίτευγμά της.

Η 34χρονη Μαρία νίκησε τη νεαρή (22 ετών) συμπατριώτισσά της Τζουλ Νιεμάγερ στον προημιτελικό της Τρίτης, στο Wimbledon. Πριν από αυτό το τουρνουά, η Μαρία είχε ξεπεράσει μόνο μία φορά τον δεύτερο γύρο μιας μεγάλης διοργάνωσης στη 15χρονη καριέρα της.

Έχασε τρία Grand Slam πέρυσι λόγω της γέννησης της δεύτερης κόρης της, Σεσίλια, ενώ κατατάχθηκε εντός των 250 κορυφαίων στον κόσμο μόλις τον περασμένο  Μάρτιο.

Αλλά την Τρίτη, την οποία παρακολουθούσε η πρώτη της κόρη, Σάρλοτ, η Μαρία έγινε η έκτη γυναίκα στην εποχή του Open που έφτασε στα ημιτελικά του Wimbledon μετά τα 34α γενέθλιά της.

«Νομίζω ότι για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό στη ζωή μου, το να είμαι μαμά των δύο παιδιών μου. Τίποτα δεν θα το αλλάξει αυτό», είπε σε συνέντευξη Τύπου, με το χαμόγελο στα χείλη.

«Είμαι εδώ, ναι, είμαι στον ημιτελικό του Wimbledon, είναι τρελό, αλλά είμαι ακόμα μαμά. Μετά από αυτό θα βγω εκεί έξω και θα δω τα παιδιά μου και θα κάνω το ίδιο πράγμα που κάνω κάθε μέρα. Θα της αλλάξω τις πάνες εννοώ, όλα τα φυσιολογικά. Προσπαθώ να διατηρώ το φυσιολογικό όσο το δυνατόν περισσότερο, γιατί αυτό που με κάνει πιο περήφανη απ΄ όλα είναι να είμαι μαμά».

Η Μαρία έχει ταλέντο να μπερδεύει τις προσδοκίες, αφού πρώτα μπήκε στην πρώτη 50άδα της παγκόσμιας κατάταξης μετά τη γέννηση της πρώτης της κόρης. «Έφτασα στο Top-50 με τη Σαρλότ και τώρα επέστρεψα με το δεύτερο παιδί μου. Ακόμα όλοι αμφέβαλλαν», είπε.

«Θέλω να δείξω σε όλους ότι είμαι ακόμα εδώ και είμαι μαχητής, και συνεχίζω και ονειρεύομαι. Αυτό θέλω να δείξω στα παιδιά μου».

Η Γερμανίδα, που είχε αποκλείσει την Μαρία Σάκκαρη στον τρίτο γύρο, θα παίξει στα ημιτελικά είτε με την Τυνήσια Ονς Ζαμπέρ είτε με την Τσέχα Μαρί Μπούζκοβα.

Παρόλο που η εντυπωσιακή πορεία της Νιεμάγερ έφτασε στο τέλος της, δεν θα ξεχάσει το ντεμπούτο της στο main draw του Wimbledon έχοντας ξεπεράσει αθλήτριες όπως η Ανέτ Κονταβέιτ, η Λέσια Τσουρένκο και η Χίδερ Γουότσον για να φτάσει ως τα προημιτελικά, κάτι που δείχνει ότι το γερμανικό τένις βρίσκεται σε μια δυνατή θέση, με τη νεαρή να μπαίνει στο Top-100 φέτος.

«Πιστεύω ότι ήταν ένας σπουδαίος αγώνας και από τις δύο μας. Ήταν δύσκολος, αλλά η Τατιάνα έπαιξε πολύ καλά στις σωστές στιγμές», είπε ο Νιεμάγερ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις