Επισημοποιήθηκε το διαζύγιο της Παρί με τον Ποτσετίνο

Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 14:38
UPD:16:26
Action Images via Reuters/ANDREW BOYERS
A- A A+

Δεν μακροημέρευσε, τελικώς, στο Παρίσι ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο, με την Παρί Σεν Ζερμέν να ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας της με τον Αργεντίνο τεχνικό, μετά από έναν χρόνο κι έξι μήνες στον πάγκο της.

Ο Ποτσετίνο ήταν ο εκλεκτός των Παριζιάνων ως ο άνθρωπος που θα διαχειριζόταν το ρόστερ δισεκατομμυρίων στην ομάδα, όμως οι ειδικές συνθήκες που προέκυψαν ιδίως μετά το γεμάτο από μεταγραφές καλοκαίρι του 2021, δεν τον άφησαν να χειριστεί τα πράγματα με τον τρόπο του.

Συνολικά μέτρησε 56 νίκες, 13 ισοπαλίες και 15 ήττες, κατακτώντας 1 πρωτάθλημα, 1 Κύπελλο και 1 Σούπερ Καπ Γαλλίας.

Ο 50χρονος αποτελεί πλέον ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα προπονητών χωρίς ομάδα κι αναμένεται να έχει κρούσεις από διάφορους συλλόγους, ενώ ο ίδιος δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.

Αντικαταστάτης του Ποτσετίνο στην τεχνική ηγεσία της Παρί πρόκειται να γίνει ο Κριστόφ Γκαλτιέ, που κατάκτησε το πρωτάθλημα με την Λιλ το 2021 και την περασμένη σεζόν προπονούσε την Νις.

«Η Παρί Σεν Ζερμέν επιβεβαιώνει ότι ολοκλήρωσε τη συνεργασία της με τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο.

Ο Αργνεινός προπονητής και το επιτελείο του εντάχθηκαν στο σύλλογο της πρωτεύουσας τον Ιανουάριο του 2021. Ο πρώην αρχηγός των "κόκκινων και μπλε" κάθισε σε 84 αγώνες όλων των διοργανώσεων στον παριζιάνικο πάγκο.

Υπό την ηγεσία του, η Παρί Σεν Ζερμέν κατέκτησε το Trophée des Champions 2020, το Coupe de France 2021 και το 10ο πρωτάθλημα Γαλλίας στην ιστορία της, τον περασμένο Απρίλιο.

Ο σύλλογος θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο και το επιτελείο του για τη δουλειά τους και τους εύχεται τα καλύτερα για το μέλλον», αναφέρει η ανακοίνωση των Παριζιάνων.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις