ΔΠΔ: Προτεραιότητα οι συλλήψεις Μλάντιτς και Χάτζιτς

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008 09:47
A- A A+

Τη σύλληψη του Ράτκο Μλάντιτς και του Γκόραν Χάτζιτς θέτει ως προτεραιότητά του το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας του, κ. Σερζ Μπράμερτζ.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Χάγης, το προηγούμενο διήμερο επισκέφθηκε τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, όπου είχε συνομιλίες με μέλη της συλλογικής προεδρία της Βοσνίας και αξιωματούχους των αρμόδιων δικαστικών και εισαγγελικών αρχών της χώρας.

«Ο Στόγιαν Ζούπλιανιν και ο Ράντοβαν Κάρατζιτς συνελήφθησαν και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τα θύματα σε αυτή τη χώρα και για τη διεθνή δικαιοσύνη. Είναι ένα μήνυμα ότι δεν μπορούν να διαπράττουν εγκλήματα χωρίς τιμωρία. Αυτό καταδεικνύει επίσης τη σημασία του έργου του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης», δήλωσε ο κ. Μπράμερτζ μετά τη συνάντηση που είχε στο Σαράγεβο με τους Ζέλικο Κόμσιτς και Χάρις Σίλαϊτζιτς, μέλη της συλλογικής προεδρίας.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Χάγης εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία του για το χρονικό ορίζοντα τερματισμού του έργου του ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Το Δικαστήριο αναμένεται να ολοκληρώσει το έργο του το 2010, ωστόσο ο κ. Μπράμερτζ δεν θεωρεί δυνατή την ολοκλήρωση όλων των υποθέσεων του Δικαστηρίου έως τότε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή