Τελικά έχουν οφέλη τα φύτρα στη διατροφή;

Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 15:49
A- A A+

 

Η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος MSc, Αδαμαντία Παπαϊωάννου, από το Mindfoodness Nutrition (mfn.gr), μας εξηγεί πώς κάτι τόσο μικρό μπορεί να μας κάνει τόσο καλό, υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονη συζήτηση γύρω από τα φύτρα (ή φύτρες), που έχουν αποκτήσει το δικό τους φανατικό κοινό. Φύτρες φασολιού και άλλων οσπρίων, αλφάλφα, φύτρα από ραπανάκι και φύτρα μπρόκολου θεωρούνται εξαιρετικά ευεργετικά για την υγεία. Τι είναι, όμως, τα φύτρα και ποια τα οφέλη στην υγεία; Μπορούν όλα τα λαχανικά να μας δώσουν φύτρα κατάλληλα για βρώση;

Η βλάστηση είναι μία φυσιολογική βιολογική διαδικασία, μέσω της οποίας ένας σπόρος βγαίνει από τη λανθάνουσα φάση, όταν οι συνθήκες (θερμοκρασία, υγρασία, pH) είναι κατάλληλες για την ανάπτυξη του. Όλα τα λαχανικά περνούν κάποια στιγμή από τη φάση της βλάστησης, καθώς από σπόροι γίνονται βλαστοί. Δεν είναι όμως όλα τα φύτρα εύγευστα και κατάλληλα για βρώση. Παρακάτω θα δούμε με λεπτομέρεια ποια από τα φύτρα των λαχανικών μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στη διατροφή μας, ποια τα οφέλη στην υγεία μας και πώς θα τα καταναλώσουμε με ασφάλεια.

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή