Οδησσός: Στους 18 οι νεκροί από τις πυραυλικές επιθέσεις- «Ο τρόμος είναι μια κοινή τακτική της Ρωσίας»

Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 12:49
UPD:12:55
via REUTERS/STATE EMERGENCY SERVICES OF UKRA
A- A A+

Στους 18 ανέρχονται οι νεκροί από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στην περιοχή της Οδησσού, καθώς η Μόσχα αυξάνει τις επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές.

Πύραυλοι έπληξαν την Παρασκευή την περιοχή Μπίλγκοροντ-Δνείστερου, κοντά στην Οδησσό σκοτώνοντας τουλάχιστον 18 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, σύμφωνα με τις ουκρανικές τοπικές αρχές. Άλλοι 30 τραυματίστηκαν.

Οι επιθέσεις ήρθαν μια ημέρα αφότου τα ρωσικά στρατεύματα να αποχώρησαν από το Φιδονήσι, ένα στρατηγικής σημασίας φυλάκιο στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στην Οδησσό, που είχε καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις εισβολής στις αρχές του πολέμου. Η Ρωσία είπυποστήριξε ότι η απόσυρσή της ήταν μια «χειρονομία καλής θέλησης»

Σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας, οι πύραυλοι έπληξαν ένα κτίριο στην πόλη Σερχιίβκα, στην περιοχή Μπίλγκοροντ-Δνείστερου της Οδησσού, στη 01:00. Ο πρώτος από τους εννά ορόφους της πολυκατοικίας καταστράφηκε, δήλωσαν οι ουκρανικές αρχές. Καταστράφηκε επίσης ένα κέντρο αναψυχής.

«Ο τρόμος είναι μια κοινή τακτική της Ρωσίας», σχολίασε στο κανάλι του στο Telegram ο ανώτερος αξιωματούχος στο γραφείο του Ουκρανού προέδρου Κιρίλο Τιμοσένκο. «Πρώτα, καλύπτουν τις εγκληματικές τους ενέργειες με μια «πράξη καλής θέλησης» και στη συνέχεια εξαπολύουν επιθέσεις με ρουκέτες στις ειρηνικές πόλεις μας».

Πάντως το Κρεμλίνο αρνήθηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται σε πολιτικούς στόχους, με τον Ντμίτρι Πεσκόφ να δηλώνει: «Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω τα λόγια του προέδρου ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν βάζουν πολιτικούς στόχους».

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή