Πούτιν: Βλέπει ευκαιρία για επενδύσεις στη νέα πρωτεύουσα της Ινδονησίας

Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 10:26
UPD:10:28
REUTERS/POOL
A- A A+

Ενδιαφέρον να δραστηριοποιηθούν ρωσικές επιχειρήσεις στην Ινδονησία εξέφρασε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την επίσκεψη του προέδρου της Ινδονσησίας Τζόκο Ουιντόντο (Τζοκόουι) στη Μόσχα.

Ο Ουιντόντο σχεδιάζει να μεταφέρει την πρωτεύουσα της χώρας από την Τζακάρτα στο νησί Καλιμαντάν, και ο Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα μπορεί να συμμετάσχει σε αυτό το σχέδιο, σύμφωνα με δήλωση της ρωσικής πρεσβείας στη χώρα.

Η κατασκευή της Νουσαντάρα, όπως θα ονομάζεται η νέα πρωτεύουσα της Ινδονησίας, πρόκειται να ξεκινήσει τον Αύγουστο, αφού η πανδημία «πάγωσε» αρχικά τα σχέδια. Ο Ουιντόντο έχει προσκαλέσει διάφορους επενδυτές για να βοηθήσουν στην οικοδόμηση μιας πόλης που βασίζεται στην ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Μεταξύ των επενδυτών τους οποίους «φλερτάρει» είναι το Άμπου Ντάμπι και η Foxconn Technology της Ταϊβάν.

Ο Πούτιν έβαλε όμως στο παιχνίδι και τις ρωσικές ενεργειακές εταιρείες, καθώς, όπως είπε, επιθυμούν επίσης να δραστηριοποιηθούν στην Ινδονησία, και ειδικά στην ανάπτυξη πυρηνικής ενέργειας. Η ατομική ενέργεια αποτελεί βασικό μέρος του σχεδίου καθαρών μηδενικών εκπομπών της Ινδονησίας.

Σχολιάζοντας το Bloomberg, αναφέρει ότι η κίνηση αποτελεί ένδειξη στενών δεσμών με τη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας, την ώρα που οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους επιδιώκουν να απομονώσουν τη Μόσχα.

Να σημειωθεί επίσης ότι η Ινδονησία έχει δεχθεί πιέσεις από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες για να μην επιτρέψει στον Πούτιν να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της G20, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Μπαλί.  

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή