Π. Ψωμιάδης για Βατοπέδιο: Μέσω εμού επιχειρούν να εμπλέξουν τον Κ. Καραμανλή

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008 23:16
A- A A+

«Κάποιοι για κομματικούς λόγους και άλλα πιθανά συμφέροντα, επιχειρούν να εμπλέξουν τον Κώστα Καραμανλή μέσω του προσώπου μου. Δεν θα το πετύχουν» ανέφερε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις καταγγελίες της δικηγόρου Σταματίας Σωτηροπούλου, συνηγόρου των ακτημόνων της περιοχής στην Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπέδιο.

«Επειδή έχω πνευμόνια, ζητώ να παρουσιαστώ στην Εξεταστική Επιτροπή και στη Δικαιοσύνη. Καμία σκιά δεν υπάρχει στη Νομαρχία, εξάλλου δεν είχαμε καμία αρμοδιότητα. Αντιθέτως, πρώτος εγώ από το 2005, με επιστολή μου, επέστησα την προσοχή όλων σχετικά με το Βατοπαίδι. Από κει και πέρα, ποτέ δεν αναφέρθηκα στο όνομα του Πρωθυπουργου. Όλα τα άλλα, είναι σενάρια Τζέιμς Μποντ. Κάτω τα χέρια από τον Καραμανλή».

Καταθέτοντας η κ. Σωτηροπούλου, υποστήριξε πως σχετικά με τα οικόπεδα της Νέας Ραιδέστου, τα οποία τελικά κατέληξαν στη Μονή Βατοπεδίου και εν συνεχεία σε τρίτους, ο κ. Ψωμιάδης είχε αναφέρει πως «η απόφαση ήρθε από πολύ ψηλά». Μάλιστα, υποστήριξε πως ο κ. Ψωμιάδης ανέφερε: «Ποιος είμαι εγώ που θα πω όχι στον Καραμανλή;».

Όπως κατέθεσε, από τον Φεβρουάριο του 2006, διαπίστωσε πως οικόπεδα προοριζόμενα να διατεθούν στους πελάτες της στην περιοχή της Νέας Ραιδεστού έχουν δοθεί αλλού, χωρίς να προσδιορίζεται ο αποδέκτης και οι διαδικασίες μεταβίβασης.

Η μάρτυς ανέφερε ότι μετά από πολλά εξώδικα, η Διεύθυνση Πολιτικής Γης Θεσσαλονίκης την ενημέρωσε ότι τα οικόπεδα διατέθηκαν στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, με την υπ’ αριθμόν 3822/2006 απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Η απόφαση είναι από ψηλά κι εσείς δεν μπορείτε να τα βάλετε με τέτοια πράγματα» ανέφερε η μάρτυς πως είχε πει στους πελάτες της και ο αντινομάρχης Πολιτικής Γης κ. Μπίκος, ενώ ο - προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ - δήμαρχος της Θέρμης, Θ. Παπαδόπουλος τους είχε πει πως «το θέμα ξεκινάει από το γραφείο του Πρωθυπουργού».

Η μάρτυς ανέφερε ακόμα ότι σε επίσκεψή της σε εκκλησία της λίμνης Βιστωνίδας, ο μοναχός Νήφων της είπε πως «ο καλός μας ο νομάρχης, ο κ. Ψωμιάδης, μας υποσχέθηκε ότι θα μας τα δώσει όλα».

Η κ. Σωτηροπούλου υποστήριξε ακόμη επίσης πως δέχθηκε απειλές εναντίον της, από πρόσωπα που δήλωναν πως τηλεφωνούν για λογαριασμό του επιχειρηματία Θ. Πάπιστα, μεγαλομετόχου της εταιρείας Ανθεμιάς. Απειλές κατήγγειλε πως δέχθηκε ακόμα και από τον μοναχό Αρσένιο, ο οποίος την προειδοποίησε πως «θα σας βρουν φυτεμένους κι εσάς και τα παιδιά σας, εάν δεν σταματήσετε με αυτήν την υπόθεση». Για να τεκμηριώσει δε, την καταγγελία της, ζήτησε και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της Μονής.

Ερωτηθείσα από τον Χρ. Μαρκογιαννάκη (ΝΔ), γιατί δεν προέβη κατευθείαν σε μήνυση, εφόσον είχε και μάρτυρα τον σύντροφό της, (στον αριθμό του οποίου τηλεφώνησε ο Αρσένιος) απάντησε πως «την ενδιέφερε να προστατεύσει τα παιδιά της - και γι’ αυτό επέλεξε να δημοσιοποιήσει το θέμα».

Η κ. Σωτηροπούλου, κατέθεσε επίσης και μηνυτήριες αναφορές, οι οποίες τέθηκαν στο αρχείο. «Προϊστάμενος εισαγγελέας της μήνυσης που τέθηκε στο αρχείο, ήταν ο αδελφός του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Φλωρίδη» παρατήρησε η Φεβρωνία Πατριανάκου (ΝΔ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή