Αίγυπτος: Τέλος στα εμβληματικά πλωτά σπίτια στις όχθες του Νείλου

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 13:06
UPD:13:07
REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH
A- A A+

Το Υπουργείο Άρδευσης και Υδάτινων Πόρων της Αιγύπτου αφαίρεσε τη Δευτέρα και την Τρίτη 15 πλωτά σπίτια που βρίσκονταν στον ποταμό Νείλο και άλλα τέσσερα θα αποσυναρμολογηθούν στις 4 Ιουλίου.

Ο επικεφαλής του Κεντρικού Τμήματος για την Προστασία του Ποταμού Νείλου στο Ευρύτερο Κάιρο, Αϊμάν Ανουάρ, δήλωσε στον Τύπο το Σάββατο ότι έχει εκδοθεί διάταγμα για την απαγόρευση των πλωτών κατοικιών επειδή αποτελούν πηγή ρύπανσης, επιτρέποντας μόνο τα πλωτά εστιατόρια και κλαμπ.

EURONEWS

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ετήσιες άδειες εκείνων των μονάδων, των οποίων ο συνολικός αριθμός είναι 32, δεν ανανεώθηκαν φέτος και οι κάτοικοι έλαβαν ειδοποίηση για εκκένωση. Ο αξιωματούχος επεσήμανε περαιτέρω ότι τα πλωτά σπίτια υπάρχουν εκεί για πάνω από 60 χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι η διάρκεια ζωής τους έληξε πριν από χρόνια.

REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH

Οι δηλώσεις του αξιωματούχου ήταν ένα σχόλιο σε φωνές που αντιτάχθηκαν στην κίνηση, καθώς τα πλωτά σπίτια ήταν πάντα ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του Μεγάλου Καΐρου με τα μοναδικά τους σχέδια και ανήκαν στην ελίτ από τότε που η χώρα είχε μοναρχικό πολίτευμα.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή