Ποιοι είναι οι στόχοι για το ελληνικό κρασί σε Ελλάδα και εξωτερικό

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 10:54
A- A A+

 

Με αφορμή την έναρξη της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο ευρύ κοινό, αλλά και στους επαγγελματίες του χώρου, στα πλαίσια του διετούς προγράμματος «Ενημέρωση στα Κράτη Μέλη για τους Οίνους ΠΟΠ – ΠΓΕ και την λελογισμένη κατανάλωση οίνων με χώρες στόχους Ελλάδα και Γερμανία», η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου, μας ενημέρωσε για τα νέα δεδομένα όσον αφορά το ελληνικό κρασί.

Δυναμική επανεμφάνιση έκανε η Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου, η κορυφαία οργάνωση του αμπελοοινικού τομέα, με ένα ιδιαίτερα σημαντικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την προώθηση των οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ και την λελογισμένη κατανάλωση κι ενώ θέμα ημερών είναι η έγκριση του προγράμματος προβολής και προώθησης για τις τρίτες χώρες.

Στο πρόγραμμα, που αφορά την αγορά Ελλάδας και Γερμανίας, και τις αναμενόμενες θετικές επιδράσεις του στον κλάδο, αναφέρθηκαν αναλυτικά σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ κ. Κωνσταντίνος Ευσταθίου, που εξέφρασε παράλληλα τις ευχαριστίες του στο τμήμα Προώθησης και Ανάπτυξης Οίνου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την στήριξη που παρείχε, και ο MW και Πρόεδρος του αναγνωρισμένου από το Υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικού οργανισμού WSPC για την εμπορεία του οίνου και άλλων ποτών κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή