Στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη ο αναπληρωτής γ.γ. του ΝΑΤΟ

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 10:59
A- A A+

Το ΝΑΤΟ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, διότι ανησυχεί πως αν υπάρξει επιδείνωση του πολιτικού κλίματος, ενδέχεται να σημειωθούν καθυστερήσεις στην υλοποίηση των αναγκαίων - για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ - μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, κ. Κλαούντιο Μπιζονιέρο.

Ο κ. Μπιζονιέρο, που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Σαράγεβο, έπειτα από συνάντηση που είχε με τα μέλη της συλλογικής προεδρίας της Βοσνίας, υπενθύμισε ότι η χώρα έχει υπογράψει συμφωνία (Membership Action Plan) με το ΝΑΤΟ για την προετοιμασία ένταξής της στη Συμμαχία και ανέφερε ότι το Φεβρουάριο ή το αργότερο το Μάρτιο του 2009, θα υπάρξουν οι πρώτες αποτιμήσεις της προετοιμασίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης για την ένταξή της στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της συλλογικής προεδρίας, κ. Νεμπόισα Ραντμάνοβιτς, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η δέσμευση της χώρας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ ήταν και είναι ένα από τα σημαντικά θέματα, για τα οποία υπάρχει πλήρης ομοφωνία. «Δεν θέτουμε χρονικό όριο για την ένταξη. Εξαρτάται από εμάς να εκπληρώσουμε τα κριτήρια το συντομότερο δυνατό», ανέφερε ο κ. Ραντμάνοβιτς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή