Συνέχιση των ερευνών για τη σύλληψη του Ράτκο Μλάντιτς

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008 11:15
UPD:12:58
A- A A+

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Ράτκο Μλάντιτς (καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου, πρώην αρχηγού των σερβοβοσνιακών δυνάμεων) θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, με στόχο την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Σερβίας έναντι του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία, δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου για τη συνεργασία με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία, κ. Ρασίμ Λιάγιτς.

«Με αυτές (τις έρευνες) προσπαθούμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα όχι στη Διεθνή Κοινότητα, διότι δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη, αλλά στους πολίτες της χώρας» είπε ο κ. Λιάγιτς και πρόσθεσε ότι το «περιεχόμενο» του μηνύματος είναι η αποφασιστικότητα των σερβικών αρχών να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι του ΔΠΔ.

Ο κ. Λιάγιτς υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Μλάντιτς αποτελούν σημάδι της σοβαρής, όπως είπε, πολιτικής βούλησης της Σερβίας να συνεργαστεί με το ΔΠΔ.

Μάλιστα, ο κ. Λιάγιτς τόνισε ότι με αυτή τη «θέση» είναι σύμφωνες οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης, αλλά και το ΔΠΔ. Υπενθύμισε ότι μέχρι σήμερα η Σερβία εκπλήρωσε το μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεών της προς το ΔΠΔ, με την έκδοση 44 φυγόδικων.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία κατηγορεί τον Ράτκο Μλάντιτς για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν οι σερβικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-1995).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή