Φυσικό Αέριο: Σε εξέλιξη εργασίες κατασκευής δικτύων στη Δ. Μακεδονία - Επίσκεψη κλιμακίου ΔΕΔΑ

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 16:32
UPD:16:36
ΔΕΔΑ
A- A A+

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής των δικτύων φυσικού αερίου στη Δ. Μακεδονία και ειδικότερα σε Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά. Επίσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΔΕΔΑ, ξεκινά το έργο στο Άργος Ορεστικό.

Επί τη ευκαιρία, επίσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας και κλιμάκιο στελεχών της εταιρείας από αύριο Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 έως και την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022  προκειμένου να επιβλέψουν την πρόοδο των εργασιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη Φλώρινα, την Καστοριά και τα Γρεβενά οι εργασίες κατασκευής των δικτύων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και υλοποιούνται διαρκώς νέες συνδέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσει το έργο στο Άργος Ορεστικό.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Δυτική Μακεδονία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας θα επιθεωρήσει όλα τα εργοτάξια φυσικού αερίου, ενώ θα έχει κύκλο επαφών με εκπροσώπους θεσμικών, παραγωγικών και οικονομικών φορέων. 

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επίσκεψης, θα διευθετηθούν ζητήματα αναφορικά με το πρωτοποριακό project «Χωριό Υδρογόνου» της ΔΕΔΑ. Πρόκειται για το πρώτο πιλοτικό έργο στην Ελλάδα για την παραγωγή, διανομή και χρήση του υδρογόνου από φυσικό αέριο, το οποίο αφορά στην πλήρη κάλυψη των αναγκών σε ρεύμα και θέρμανση ενός οικισμού στη Δυτική Μακεδονία.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της επίσκεψης του κλιμακίου της ΔΕΔΑ στη Δυτική Μακεδονία είναι το εξής:

Τετάρτη 29/6/2022 - Φλώρινα       

  • Επίσκεψη – επιθεώρηση στα εργοτάξια φυσικού αερίου
  • Συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΔΑ, Μάριου Τσάκα με τον δήμαρχο Φλώρινας, Βασίλη Γιαννάκη και εκπροσώπους τοπικών φορέων, ώρα: 18:00  

Πέμπτη 30/6/2022 - Καστοριά     

  • Επίσκεψη – επιθεώρηση στα εργοτάξια φυσικού αερίου
  • Συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΔΑ, Μάριου Τσάκα με τον δήμαρχο Καστοριάς, Ιωάννη Κορεντσίδη και εκπροσώπους τοπικών φορέων, ώρα: 19:00  

Παρασκευή 1/7/2022 - Γρεβενά

  • Επίσκεψη – επιθεώρηση στα εργοτάξια φυσικού αερίου 
  • Συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΔΑ, Μάριου Τσάκα με τον δήμαρχο Γρεβενών, Γιώργο Δασταμάνη και εκπροσώπους τοπικών φορέων, ώρα: 11:00π.μ.  

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή