Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν εμπορικό κέντρο με τουλάχιστον 1.000 άτομα, στο Κρεμεντσούκ

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 18:08
UPD:20:09
via REUTERS/Governor of Poltava region Dmitr
A- A A+

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν ένα κατάμεστο εμπορικό κέντρο στην πόλη Κρεμεντσούκ (Kremenchuk) της κεντρικής Ουκρανίας τη Δευτέρα, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσω Telegram.

Είπε ότι περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι βρίσκονταν στο εμπορικό κέντρο την ώρα της επίθεσης. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα θύματα, αλλά είπε: «Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς τον αριθμό των θυμάτων».

T.ME/S/V_ZELENSKIY_OFFICIAL
«Είναι άχρηστο να ελπίζουμε σε ευπρέπεια και ανθρωπιά από τη Ρωσία», έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Πολτάβα, ο Ντίμτρι Λουνίν, προειδοποιώντας ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Πολτάβα, όπου ανήκει το Κρεμεντσούκ, τόνισε πως ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ένα κτίριο σε μια επίθεση στην πόλη. «Δυστυχώς, υπάρχουν θύματα. Περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα», είπε ο Λουνίν.

Το Κρεμεντσούκ, μια βιομηχανική πόλη 217.000 κατοίκων πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, είναι η τοποθεσία του μεγαλύτερου διυλιστηρίου πετρελαίου της Ουκρανίας.

Το ΝΑΤΟ εν τω μεταξύ ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο σχέδιο για την ενίσχυση του μεγέθους της υψηλής ετοιμότητάς του σε 300.000, καθώς εφαρμόζει μια «θεμελιώδη αλλαγή» στα σχέδια αποτροπής του μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ηγετικά στελέχη της G7 συναντήθηκαν στις Βαυαρικές Άλπεις και δεσμεύτηκαν να στηρίξουν την Ουκρανία στην άμυνά της ενάντια στη ρωσική εισβολή «για όσο χρόνο χρειαστεί».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή