Πλατινί: Έχασα, η FIFA έχει νικήσει

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 12:44
UPD:12:45
EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
A- A A+

Ο Μισέλ Πλατινί καταδικάστηκε πρόσφατα σε ποινή φυλάκισης με αναστολή, για μια αμφίβολη υπόθεση πληρωμής όταν ήταν πρόεδρος της UEFA.

Λαμβάνοντας ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή, η πρώην δόξα της γαλλικής Εθνικής ομάδας και της Γιουβέντους βγήκε από τη σιωπή στο μικρόφωνο ενός ελβετικού μέσου, του RTS.

Πάντα πολύ επικριτικός με τους φορείς που διαχειρίζονται το ποδόσφαιρο και τις επιρροές τους, ήταν οξύς στα λόγια του και πιστεύει ότι είναι θύμα μιας αδικίας.

«Είμαι θωρακισμένος ενάντια στην αδικία. Αλλά η αδικία πληγώνει πολύ περισσότερο τους αγαπημένους σου, την οικογένειά σου, τα παιδιά σου, τα εγγόνια σου, γιατί δεν είναι διατεθειμένοι να υποστούν τέτοιες αδικίες», είπε.

Επικαλούμενος την υπόθεσή του, ο Μισέλ Πλατινί ανέφερε ότι δεν αναμένει θετική έκβαση σε αυτή τη νομική υπόθεση: «Επιτίθεμαι σε δύο πολύ ισχυρούς οργανισμούς: την ελβετική δικαιοσύνη και τα δισεκατομμύρια της FIFA. Είναι δύσκολο να τους πολεμήσεις, αλλά εξακολουθώ να τους παλεύω γιατί ξέρω ότι υπάρχει συμπαιγνία και έκαναν πολλά πράγματα μεταξύ τους. [...] Δεν το αφήνω, δεν θα το αφήσω και θα πάω μέχρι το τέλος».

Θέλοντας να αποκαταστήσει την αλήθεια, ο Μισέλ Πλατινί πιστεύει ότι έχει ήδη χάσει αφού είναι «εκτός πίστας» από το 2015 και η φήμη του ως διοικητικός ηγέτης έχει ήδη πληγεί αρκετά.

«Έχασα, η FIFA έχει κερδίσει. Έχουν περάσει επτά χρόνια από τότε που αφαίρεσαν κάθε φιλοδοξία που θα μπορούσα να είχα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Είναι τελειωμένο. Επτά χρόνια πέρασαν, κέρδισαν. Επιπλέον, υπάρχει ένας άνθρωπος που εργαζόταν στις επικοινωνίες της FIFA και είπε: "σε κάθε περίπτωση, δεν μας νοιάζει ακόμα κι αν δεν υπάρχει τίποτα, γιατί σε επτά χρόνια, επαγγελματικά θα είναι νεκρός"».

Πλέον, ο Μισέλ Πλατινί περιμένει την τελική απόφαση του Ομοσπονδιακού Ποινικού Δικαστηρίου της Μπελιντσόνα, που αναμένεται στις 8 Ιουλίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις