Μεγάλες εταιρείες των ΗΠΑ στο πλευρό των γυναικών που θέλουν να κάνουν άμβλωση

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 12:46
UPD:13:40
REUTERS/YANA PASKOVA
A- A A+

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που ήρε την συνταγματική προστασία του δικαιώματος στην άμβλωση μετά από πέντε δεκαετίες συνεχίζει να προκαλεί έντονες αντιδράσεις. Όπως φαίνεται ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ αρχίζει να στέκεται στο πλευρό των γυναικών που θέλουν να προχωρήσουν σε διακοπή της εγκυμοσύνης τους.

Κορυφαίες εταιρείες διαφόρων κλάδων της οικονομίας όπως ο τραπεζικός, ο τεχνολογικός και αυτός της ψυχαγωγίας ανακοίνωσαν ότι δημιουργούν προγράμματα παροχής οικονομικής στήριξης σε εργαζόμενες που θέλουν να κάνουν έκτρωση ή ότι επεκτείνουν τα υπάρχοντα προγράμματα ιατρικών υπηρεσιών που παρέχουν στους εργαζομένους ώστε να καλύπτουν και την άμβλωση.

Τα προγράμματα αυτά θα διευκολύνουν οικονομικά τις γυναίκες που θέλουν να προχωρήσουν σε διακοπή της εγκυμοσύνης τους και ζούνε σε πολιτείες που δεν θα το επιτρέπουν βάση της νέας απόφασης ώστε να ταξιδέψουν σε πολιτείες που θα δίνουν αυτό το δικαίωμα στις γυναίκες.

Την αρχή έκαναν η Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών, η Goldman Sachs, η Citigroup και η JPMorgan Chase και ακολούθησαν η Microsoft, η Apple και η Metα, η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram. Από την βιομηχανία της ψυχαγωγίας παροχές οικονομικής στήριξης σε εργαζόμενες τους που θέλουν να κάνουν άμβλωση ανακοίνωσαν η Disney, η Condé Nast, η Warner Bros Discovery και το Netflix.

Υπάρχουν εταιρείες που απασχολούν δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους όπως τα McDonald’s, η PepsiCo, η Coca-Cola, η General Motors, και ο μεγαλύτερος εργοδότης των ΗΠΑ, η Walmart, που διατηρούν στάση αναμονής. Ίσως οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν το 70% των Αμερικανών να είναι αντίθετοι με αυτή την απόφαση να αποτελέσει μια αιτία ώστε κάποιες από αυτές τις εταιρείες να προχωρήσουν τελικά στη διευκόλυνση εργαζομένων γυναικών που θέλουν να κάνουν άμβλωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή