Κορωνοϊός: 20.000 - 25.000 ημερήσια κρούσματα έως τις 15 Ιουλίου «βλέπει» ο Δ. Σαρηγιάννης

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 09:33
UPD:09:39
Konstantinos Tsakalidis / SOOC/Konstantinos Tsakalidis
A- A A+

Σενάρια για 20.000 έως 25.000 ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού έως τις 15 Ιουλίου, δείχνουν τα μοντέλα του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένη Σαρηγιάννη, σύμφωνα με τον οποίο την περίοδο εκείνη αναμένεται και η κορύφωση του τρέχοντος πανδημικού κύματος στην Ελλάδα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Σαρηγιάννης χαρακτήρισε απολύτως προβλεπόμενη την πορεία της καμπύλης αύξησης της διασποράς το τελευταίο διάστημα, λόγω των παραλλαγών 4 και 5 που ξεπερνούν σε σημαντικό βαθμό την ανοσία, λόγω της άρσης των μέτρων, αλλά και των τουριστικών ροών προς τη χώρα μας.

«Εξάρσεις και υφέσεις του κορωνοϊού θα υπάρξουν, τις περιμέναμε. Αυτό που δεν θέλουμε είναι η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, όπου προς το παρόν υπάρχει μεν αύξηση, αλλά δεν υπάρχει πίεση» ανέφερε στο ίδιο μέσο, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη. 

Η κ. Παγώνη πρόσθεσε ότι αυτό που μας «σώζει» αυτή τη στιγμή είναι ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων καθώς επίσης η ύπαρξη των αντιικών και των πρωτοκόλλων που έχουμε στη διάθεσή μας.

Σχετικά με τα εμβόλια, προέτρεψε τους άνω των 60 ετών να κάνουν τη 2η αναμνηστική δόση, επισημαίνοντας ότι - μέχρι στιγμής- μόνο το 17% εξ αυτών, έχουν σπεύσει να την κάνουν. Για τους 30- 59 ετών, που δεν έχουν προβλήματα υγείας, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία για να εμβολιαστούν με τέταρτη δόση. Διευκρίνισε ότι όσοι έχουν κάνει την τρίτη δόση και έχουν νοσήσει είναι σαν να έχουν κάνει την τέταρτη, δηλαδή τη δεύτερη αναμνηστική και για αυτούς δεν συντρέχει λόγος να την κάνουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή