Ζακέρμπεργκ: Το Metaverse θα έχει ένα δισ. χρήστες σε οκτώ χρόνια (βίντεο)

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022 14:13
VIA REUTERS/FACEBOOK
A- A A+

Λίγες μέρες μετά την παρουσίαση διαφόρων νέων κασκών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας που προορίζονται κυρίως για την πρόσβαση στο Metaverse, τον εικονικό κόσμο που φιλοδοξεί να διαδεχθεί τον κυβερνοχώρο και το Διαδίκτυο όπως το γνωρίζουμε σήμερα, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έκανε μια σειρά από προβλέψεις για την πορεία του Metaverse.

«Μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα υπάρχουν ένα δισ. χρήστες στο Metaverse καθένας εκ των οποίων θα ξοδεύει εκατοντάδες δολάρια για να αγοράσει ψηφιακά προϊόντα όπως ρούχα για το avatar του, έπιπλα για το εικονικό του σπίτι, έργα τέχνης για διακόσμηση σε αίθουσες συνεδριάσεων κ.α.» δήλωσε σε συνέντευξη του ο συνιδρυτής του Facebook που πλέον βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της Metα στην οποία ανήκουν επίσης το Instgram και το WhatsApp όπως και εταιρείες ανάπτυξης προηγμένων τεχνολογιών και ηλεκτρονικών συσκευών.

CNBC TELEVISION

Η Metα κυριαρχεί σε αυτόν τον τομέα με την κάσκα της Quest 2 να έχει μερίδιο αγοράς 78% στις πωλήσεις του 2021 σε παγκόσμιο επίπεδο. Όμως η αγορά του VR βρίσκεται ακόμη σε βρεφικό στάδιο και είναι αρκετοί εκείνοι που αμφισβητούν ότι μπορεί η τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας να αντικαταστήσει τον κυβερνοχώρο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Παρόλα αυτά ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έχει διακηρύξει ότι το μέλλον βρίσκεται σε εικονικούς κόσμους και προσπαθεί να αποκτήσει κυριαρχία στο Metaverse παρόμοια με αυτή που έχουν οι πλατφόρμες του στα social media.

 

Προτεινόμενα για εσάς