Aρχισε ο εορτασμός για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2008 14:43
UPD:17/11/2008 13:37

A- A A+

Aρχισαν σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης της 35ης επετείου του Πολυτεχνείου. Αθηναίοι κάθε ηλικίας περνούν για να αφήσουν ένα λουλούδι στο μνημείο του Πολυτεχνείου, ενώ φόρο τιμής απέτισε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ.

Το μεσημέρι ομάδα φοιτητών βγήκε από το Πολυτεχνείο και έκανε πορεία στο κέντρο της Αθήνας, διαμαρτυρόμενη για την ακρίβεια.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και αύριο, ενώ μεθαύριο κορυφώνονται με την καθιερωμένη πορεία στην Αμερικανική πρεσβεία.

Η τροχαία θα πραγματοποιεί έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με απαγόρευση στάσης και στάθμευσης, καθώς και διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας, στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο μέχρι την Πλατεία Κάνιγγος.

Οι ρυθμίσεις αυτές θα κορυφωθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, που περικλείεται από τις οδούς Λ. Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν - μετά από απόφαση του ΟΑΣΑ - τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των λεωφορείων και των τρόλλεϋ.

Επί ποδός θα βρίσκονται περισσότεροι από 8.000 αστυνομικοί, ενώ τις εξελίξεις θα παρακολουθούν από το κέντρο της Αστυνομίας τρεις εισαγγελείς και σε επιφυλακή θα βρίσκονται ακόμη 40.

Τα μέτρα θα κορυφωθούν τη Δευτέρα, ημέρα της πορείας προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, οπότε θα κλείσει όλο το κέντρο της Αθήνας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή