ΠΑΣΟΚ: Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να αναλάβει τις ευθύνες της

Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2008 18:08
A- A A+

Nα αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προστατεύσουν τα δικαιώματα και την ασφάλεια των πολιτών κάλεσε το ΠΑΣΟΚ την πολιτική και τη φυσική ηγεσία της Αστυνομίας, σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη σημερινή επίθεση που δέχθηκαν από αγνώστους τα γραφεία του Κινήματος, στην οδό Κωλέττη.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ομάδα περίπου τριάντα «γνωστών - αγνώστων», επιτέθηκε οργανωμένα εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Κωλέττη, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν μέλη της φοιτητικής παράταξης του Κινήματος, της ΠΑΣΠ, αλλά και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, τα οποία εργάζονταν στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τις εκδηλώσεις της Επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Τα μέλη της ΠΑΣΠ και αστυνομικοί που βρίσκονταν στην περιοχή, ανάγκασαν τους επιτιθέμενους να εγκαταλείψουν προσωρινά, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, την προσπάθειά τους.

Στη συνέχεια όμως, και αφού είχαν αποχωρήσει οι αστυνομικές δυνάμεις οι «γνωστοί - άγνωστοι» επανήλθαν. Τότε, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας της ΠΑΣΠ - ΤΕΙ, που ήταν παρών, επικοινώνησε με την Ελληνική Αστυνομία, ζητώντας να διατεθεί αστυνομική δύναμη προκειμένου να προστατευθούν τα γραφεία και όσοι εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε αυτά.

Σύμφωνα πάντα με το ΠΑΣΟΚ, η αστυνομική δύναμη έκανε την εμφάνισή της ύστερα από παρέλευση μιάμισης ώρας. Αυτό το διάστημα όμως ήταν αρκετό, προκειμένου οι «γνωστοί - άγνωστοι» να επιτεθούν ξανά και περίπου δέκα μέλη της ΠΑΣΠ να μεταφερθούν σε νοσοκομεία με σοβαρότατα τραύματα στην κεφαλή και με κατάγματα στα άκρα, τα οποία προήλθαν από την προσπάθειά τους να προστατεύσουν τα γραφεία και τους εαυτούς τους.

Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει την εγκληματική δράση των «γνωστών - αγνώστων», καταγγέλλει την απαράδεκτη από κάθε άποψη στάση της Αστυνομίας, και καλεί τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν την υπόθεση και να οδηγήσουν τους υπεύθυνους στη Δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κινήματος, η έκφραση συγγνώμης εκ μέρους του υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου, προς τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ραγκούση, για την στάση της Αστυνομίας, είναι μία θετική ενέργεια. «Καλούμε όμως -υπογραμμίζεται- την πολιτική και την φυσική ηγεσία της Αστυνομίας, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προστατεύσουν τα δικαιώματα και την ασφάλεια των πολιτών».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή