Στο Βελιγράδι ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2008 11:09
A- A A+

Στο Βελιγράδι αναμένεται σήμερα, για διήμερη επίσκεψη, ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία, κ. Σερζ Μπράμερτζ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Τανγιούνγκ», η απόφαση για την υλοποίηση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και την έναρξη της επικύρωσης της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης (ΣΑΑ), θα εξαρτηθεί από την αποτίμηση του κ. Μπράμερτζ σχετικά με τη συνεργασία της Σερβίας με το ΔΠΔ.

Ο γενικός εισαγγελέας του ΔΠΔ θα προετοιμάσει την τακτική, εξάμηνη, έκθεσή του για τη συνεργασία (της Σερβίας) με το ΔΠΔ, την οποία θα υποβάλλει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο τέλος του τρέχοντος μήνα. Η αναφορά θα παρουσιαστεί στα μέσα του ερχόμενου μήνα.

Ο κ. Μπράμερτζ, που επισκέφθηκε την Κροατία και τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη την προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε - από το Σαράγεβο - ότι η σύλληψη του καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου πρώην αρχηγού των σερβοβοσνιακών δυνάμεων, Ράτκο Μλάντιτς και του Γκόραν Χάτζιτς αποτελεί προτεραιότητα του ΔΠΔ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή