Συνεργασία Πρωθυπουργού - υπουργού Εσωτερικών

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2008 13:50
UPD:13:54
A- A A+

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Εσωτερικών στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά την οποία ο κ. Παυλόπουλος ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή, εν όψει της ευρωαφρικανικής συνόδου που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Νοεμβρίου, για θέματα μετανάστευσης και για την αναδιοργάνωση της αστυνομίας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι χρειάζεται να ενισχυθούν οι χώρες από τις οποίες προέρχονται μετανάστες και πρόσθεσε: « Όσο υπάρχουν πείνα, κοινωνικές ανισότητες, δικτατορίες και πόλεμοι, θα υπάρχει και η μετανάστευση, και γι' αυτό θα πρέπει να ενισχυθούν οι χώρες αυτές».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη μη τήρηση των δεσμεύσεων της Τουρκίας την Τουρκία σε ό,τι αφορά τα φαινόμενα διακίνησης λαθρομεταναστών, που ενισχύουν τους δουλεμπόρους.

Επίσης ο κ. Παυλόπουλος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ, υπογραμμίζοντας ότι «μέχρι το τέλος του έτους θα είναι ορατά τα αποτελέσματα από την αναδιοργάνωσή της, ώστε να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και να αντιμετωπίζει την εγκληματικότητα».

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στον εορτασμό της σημερινής επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τονίζοντας ότι τα μηνύματα παραμένουν διαχρονικά και ότι «για μια καλύτερη ποιότητα δημοκρατίας και οι κίνδυνοι που υπάρχουν αφορούν κυρίως τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή