«Ευθύνη των εκτιμητών οι εκτιμήσεις των ακινήτων που αντηλλάγησαν»

Η κατάθεση του νομικού συμβούλου Διοικητικού της ΚΕΔ Γεώργιου Στίκα
Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2008 15:55
A- A A+

Τη θέση πως «την ευθύνη για τις εκτιμήσεις των ακινήτων που αντηλλάγησαν έφερε αποκλειστικώς το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών» εξέφρασε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής ο νομικός σύμβουλος διοικητικού της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) Γεώργιος Στίκας.

Σημείωσε ακόμη πως αν οι δηλώσεις των συμβαλλομένων σε μία ανταλλαγή ακινήτου είναι ανακριβείς, την ευθύνη φέρει ο δηλών και όχι ο πληρεξούσιος.

Ο κ. Στίκας, πληρεξούσιος δικηγόρος του Δημοσίου σε τρία συμβόλαια ανταλλαγών μεταξύ της ΚΕΔ και της Μονής Βατοπεδίου, αντικατέστησε τον κ. Σταύρο Ζερβουδάκη, όταν ο τελευταίος αρνήθηκε, όπως ο ίδιος ανέφερε, να προχωρήσει σε περαιτέρω υπογραφές συμβολαίων. Ο μάρτυρας υπογράμμισε πως είχε όλο τον εύλογο χρόνο να μελετήσει τα συμβόλαια και να βεβαιωθεί πως νομοτυπικά ήταν εγκυρότατα και πως δεν δέχθηκε καμία πίεση είτε να επισπεύσει την υπογραφή είτε «να κάνει τα στραβά μάτια».

Ερωτηθείς σχετικά, συμφώνησε πως με πλειστηριασμούς, το Δημόσιο θα μπορούσε να εξασφαλίσει καλύτερες τιμές, προκειμένου να αποζημιώσει τη Μονή Βατοπεδίου για την επιστροφή της λίμνης Βιστωνίδας, η διεξαγωγή τους, ωστόσο, θα χρειαζόταν ένα πρόσθετο χρονικό διάστημα από δύο έως έξι μήνες.

Σε ό,τι αφορά διαφορές που εμφανίζονται στα έγγραφα της ΚΕΔ και στα τοπογραφικά των συμβολαίων σχετικά με τους χαρακτηρισμούς των παραχωρούμενων εκτάσεων, ο κ. Στίκας, υπογράμμισε πως στα συμβόλαια που υπέγραψε ο ίδιος δεν παρατηρείται κάτι τέτοιο και πως σε περίπτωση που διαπίστωνε τέτοιες διαφορές, θα διευκρίνιζε την αιτία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή