ΣΥΡΙΖΑ: «Όχι» στη σύμμειξη ρόλων και αρμοδιοτήτων

Δηλώσεις Κουβέλη για τη διερεύνηση ποινικών εθυνών πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Βατοπεδίου
Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2008 16:02
A- A A+

Η διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων πρέπει να είναι αμιγώς υπόθεση της ελληνικής δικαιοσύνης και να μην υπάρχει οποιαδήποτε ανάμειξη της Βουλής των Ελλήνων, υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουβέλης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά τη συνάντηση που είχε με τις Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων, για τις εξελίξεις στην υπόθεση του Βατοπεδίου.

«Η Εξεταστική Επιτροπή πρέπει να προχωρήσει το έργο της με σοβαρότητα, αντικειμενικότητα και αμεροληψία», δήλωσε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε:

«Σε κάθε περίπτωση υπάρχει το ζήτημα που έχει σχέση με τον έλεγχο ποινικά αξιόποινων πράξεων, και αυτός ο έλεγχος πρέπει να γίνεται από τη Δικαιοσύνη και μόνο από τη Δικαιοσύνη». «Βεβαίως -συμπλήρωσε- η Εξεταστική Επιτροπή ερευνά όχι μόνο ποινικές ευθύνες αλλά κυρίως ερευνά πολιτικές ευθύνες. Όμως με την ευκαιρία αυτής της υπόθεσης έρχεται με δυναμικότερο τρόπο το ζήτημα της αποσαφήνισης του ρόλου του νομοθετικού οργάνου της Βουλής και του ρόλου του οργάνου της Δικαστικής εξουσίας».

«Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο τυχόν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων και αναφέρομαι σε υπουργούς και υφυπουργούς, μέλη της κυβέρνησης, αυτό θα πρέπει να είναι αμιγώς υπόθεση της ελληνικής δικαιοσύνης και να μην υπάρχει οποιαδήποτε ανάμειξη της Βουλής των Ελλήνων», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Διότι, όπως εξήγησε, «αυτή η σύμμειξη ρόλων και αρμοδιοτήτων δημιουργεί πρόβλημα, πολύ δε περισσότερο να είναι παρούσα και η πολιτική σκοπιμότητα, μια σκοπιμότητα που εμείς διεκδικούμε να μην υπάρξει σ’ ότι αφορά το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής και όποτε αυτή ολοκληρώσει τις εργασίες της».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή