Επεισόδια μικρής έκτασης στην πορεία του Πολυτεχνείου

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2008 18:36
UPD:19:34
A- A A+

Ένταση και επεισόδια μικρής έκτασης με ρίψη μολότοφ και αντικειμένων κατά αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα κατά τη διάρκεια της πορείας για τον εορτασμό της 35ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Πιο αναλυτικά, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όταν, μπροστά από την πρεσβεία πέρασε ενισχυμένο το μπλοκ των αντεξουσιαστών, άγνωστοι εκσφενδόνισαν προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ βόμβα μολότοφ, μπουκάλια με νερό, πέτρες, καδρόνια και μπίλιες με χρώμα, χωρίς να υπάρξει αντίδραση από την πλευρά της αστυνομίας.

Στη συνέχεια, προς τη Λεωφόρο Κηφισίας και μετά την πλατεία Μαβίλη, στο ύψος περίπου του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, εκτοξεύθηκε εκ νέου βόμβα μολότοφ προς τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και χημικών.

Προχωρώντας προς την Κηφισίας, οι ταραξίες διαδηλωτές αναποδογύρισαν κάδους απορριμμάτων, έσπασαν ζαρντινιέρες πολυκατοικιών και εκσφενδόνισαν τα κομμάτια στους αστυνομικούς, ενώ στη διασταύρωση των δρόμων Φειδιππίδου και Βασιλίσσης Σοφίας πραγματοποίησαν την τρίτη επίθεσή τους προς τα ΜΑΤ εισπράττοντας και πάλι ως απάντηση, χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Ακολούθως, διασπάστηκαν σε δύο τμήματα και ξεχύθηκαν στους κάθετους δρόμους της Κηφισίας.

Η πορεία που εξελίχθηκε ομαλά, υπό καταρρακτώδη βροχή, με εξαίρεση τα προαναφερθέντα, ολοκληρώθηκε μετά τις 19:00. Λίγο πριν τις 19:30 δόθηκαν στην κυκλοφορία όλοι οι δρόμοι που είχαν κλείσει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή