ΥΠΕΞ: Η κυβέρνηση Γκρούεφσκι συνεχίζει την παρελκυστική της τακτική

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2008 19:56
A- A A+

Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η απόφαση των Σκοπίων να καταθέσουν προσφυγή κατά της χώρας μας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, κάνοντας λόγο για παραβίαση άρθρου της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995.

Στη σχετική του δήλωση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γιώργος Κουμουτσάκους μιλά για συνέχιση της «παρελκυστικής τακτικής» της κυβέρνησης Γκρούεφκσι, σημειώνοντας πως προσέφυγε στο δικαστήριο

αποκρύπτοντας ότι η ίδια έχει προηγουμένως κατάφωρα παραβιάσει σειρά θεμελιωδών άρθρων-υποχρεώσεών της που προβλέπονται ρητά από αυτήν τη Συμφωνία, αλλά και την θεμελιώδη αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας.

Ο κ. Κουμουτσάκος προσθέτει πως κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας «θα έχουμε την ευκαιρία να υποβάλουμε σχετικά υπομνήματα, αναπτύσσοντας λεπτομερώς τις ελληνικές θέσεις για τις απροκάλυπτες και συνεχείς παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Επισημαίνει ακόμη πως με αυτή της την κίνηση επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά ότι δεν ενδιαφέρεται για ταχεία επίλυση της διαφοράς για το όνομα

και τονίζει πως η χώρα μας θα προσέλθει στο Διεθνές Δικαστήριο «με την αυτοπεποίθηση και την αποφασιστικότητα που της δίνουν η πληρότητα, η σαφήνεια και η ουσία των επιχειρημάτων της».

Καταλήγοντας αναφέρει πως η Ελλάδα «παραμένει προσηλωμένη στην υπό τον ΟΗΕ διαδικασία για την επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, σταθερή στις γνωστές σε όλους θέσεις της».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή