ΠΑΣΟΚ: Τα κυβερνητικά πυροτεχνήματα δεν μειώνουν τις αποκλειστικές ευθύνες της ΝΔ

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2008 20:13
UPD:23:05
A- A A+

«Τα κυβερνητικά πυροτεχνήματα, από τους κυρίους Αντώναρο και Παυλόπουλο, περί δήθεν ανακάλυψης ψευδομαρτύρων, δεν είναι ικανά να μειώσουν στο ελάχιστον τις αποκλειστικές ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή» στην υπόθεση του Βατοπεδίου, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνει επίσης, μεταξύ άλλων, πως «λειτουργώντας δημοκρατικά, με αίσθημα ευθύνης και με προσήλωση στην ανάδειξη όλης της αλήθειας, ακούει όλους τους μάρτυρες χωρίς προκατάληψη».

Αναφερόμενο στην εμπλοκή του ονόματος του πρωθυπουργού με την κατάθεση της δικηγόρου Σταματίνας Σωτηροπούλου (η οποία είχε καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή πως ο κ. Ψωμιάδης της είχε πει πως «η υπόθεση αυτή έρχεται από πολύ ψηλά - πιο ψηλά δεν γίνεται» και «ποιος είμαι εγώ που θα τα βάλω με τον Καραμανλή;») προσθέτει πως σε επιστολή που απέστειλε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης προς το Γραφείο του πρωθυπουργού και σε υπουργούς στις 16 Δεκεμβρίου του 2005 «αναφέρεται ότι οι ανταλλαγές ακινήτων με τη Μονή Βατοπεδίου είναι "μεθόδευση πίσω από τις πλάτες του αιρετού Νομάρχη που έχει την ευθύνη της προστασίας και διαχείρισης των εκτάσεων του Υπουργείου Γεωργίας". Συμπληρώνει ακόμη πως στην ίδια επιστολή, την οποία δίνει στη δημοσιότητα, ο κ. Ψωμιάδης τονίζει ότι «τυχόν εμμονή σας στην υλοποίηση της μυστικά μεθοδευμένης χαριστικής ανταλλαγής, πέρα από την αλγεινή εικόνα που θα προκαλέσει στην κοινή γνώμη για την κυβέρνηση, θα ξεσηκώσει και θύελλα αντιδράσεων».

Aπαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος κάνει λόγο για ανακοίνωση «απολογία» του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ που παραπέμπει στη θυμόσοφη λαϊκή ρήση «άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε».

Υποστηρίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ διακατέχεται από πανικό «για τις απανωτές γκάφες οι οποίες αποδεικνύουν τις μεθοδεύσεις του» το καλεί να απαντήσει:

«Πρώτον, κάλεσε ναι ή όχι στην Εξεταστική Επιτροπή την ψευδομάρτυρα και επιχείρησε ν΄ αξιοποιήσει την «μαρτυρία» της σε βάρος της κυβέρνησης; Πώς την ανακάλυψε και γιατί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έσπευσαν να υιοθετήσουν, πριν καν αξιολογήσουν την «αξιοπιστία» της, τις απροκάλυπτες ψευδολογίες της, τις οποίες αμέσως αποκάλυψε ο κ. Ψωμιάδης;

»Δεύτερον, μήπως οι μέθοδοι αυτές του ΠΑΣΟΚ είναι συνέχεια της "περιρρέουσας ατμόσφαιρας", την οποία το ίδιο καλλιεργεί με τη γνωστή και προσφιλή του τακτική της άνευ ορίων παραπληροφόρησης, για να φθάσει στο έσχατο σημείο ευτελισμού της πολιτικής μας ζωής να ζητεί, μέσω αυτής, ως και την εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης Υπουργών;

«Και με τη σημερινή του απάντηση το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει ότι μένει, όποια λεοντή και αν φορέσει, το ίδιο: Κόμμα στερούμενο πολιτικής, κόμμα παραπολιτικής και παραπληροφόρησης» καταλήγει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή