Δημ. Κοντός: Το υπουργείο δεν ήξερε τις προθέσεις της ΚΕΔ

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008 09:32
A- A A+

«Το υπουργείο Απασχόλησης και εγώ προσωπικά, δεν γνωρίζαμε τις προθέσεις, τους σχεδιασμούς, τις διαπραγματεύσεις και τις διαδικασίες που είχε ακολουθήσει ή θα ακολουθούσε μετέπειτα η ΚΕΔ για την τύχη του ολυμπιακού ακινήτου στους Θρακομακεδόνες», υποστήριξε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης, Δημήτριος Κοντός.

«Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δεν γνωρίζαμε τίποτα», ανέφερε ο κ. Κοντός. «Εκ των υστέρων όμως, -πρόσθεσε- διαπιστώθηκε από τα πραγματικά δεδομένα που είναι υπόψη της Εξεταστικής Επιτροπής, ότι υπήρχαν συζητήσεις και αποφάσεις πρωθύστερες».

Ο κ. Κοντός δέχθηκε σειρά ερωτήσεων σχετικά με τα κριτήρια, βάσει των οποίων το ακίνητο κρίθηκε ακατάλληλο για την στέγαση του υπουργείου Απασχόλησης. Ο ίδιος διευκρίνισε, πως το κτηριακό αυτό σύμπλεγμα, προοριζόταν για το υπουργείο, ήδη από την εποχή του ΠΑΣΟΚ και είχαν ξεκινήσει οι εργασίες διασκευής του προκειμένου να στεγάσει γραφεία - ωστόσο οι αντιδράσεις των εργαζομένων ήσαν πολύ μεγάλες, λόγω της απόστασης του κτηρίου από το κέντρο της Αθήνας.

«Ήμουν κι εγώ υπέρ της άποψης να μετακινηθούμε εκεί. Όταν όμως έγινε ο επιτόπιος έλεγχος του Μαΐου του 2006, όταν είχαν προχωρήσει πάρα πολύ οι εργασίες αναμόρφωσης των χώρων, διαπίστωσα από κοντά ότι το κτήριο είχε πολύ κακή λειτουργικότητα. Είδα μια πανσπερμία οκτώ κτηρίων το ένα δίπλα στο άλλο. Η μία οικοδομική άκρη από την άλλη, απέχει 500 μέτρα. Για να πάει στο γραφείο του υπουργού που είναι στη μία άκρη, ο υπηρεσιακός παράγοντας του τελευταίου, του 8ου κτηρίου, πρέπει να περάσει από μία αερογέφυρα σαράντα, πενήντα τετραγωνικών, να ανέβει και να κατέβει τρεις φορές», σημείωσε ο κ. Κοντός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή