Ελληνική Λύση: Ύψιστη εθνική αναγκαιότητα η άμεση επανεκκίνηση των λιγνιτικών εργοστασίων

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022 19:35
Eurokinissi/EUROKINISSI
A- A A+

«ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προώθησαν το αντεθνικό σχέδιο της απολιγνιτοποίησης προς όφελος της γερμανικής βιομηχανίας και του "καρτέλ" του φυσικού αερίου.  Εγκατέλειψαν τα λιγνιτικά αποθέματα της πατρίδας μας αξίας εκατοντάδων δισ. ευρώ, για τις γερμανικές ανεμογεννήτριες που καταστρέφουν το φυσικό κάλλος της Ελλάδας, επιβαρύνουν το περιβάλλον κατά την απόσυρσή τους και είναι απολύτως αναξιόπιστες στην διασφάλιση ενεργειακής επάρκειας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

Συμπληρώνει δε, ότι «η απόφαση της Γερμανίας να επανεκκινήσει το σύνολο των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με λιγνίτη, εκθέτει βάναυσα την "τρόικα εσωτερικού", δικαιώνοντας για πολλοστή φορά την Ελληνική Λύση».

«Η άμεση επαναλειτουργία του συνόλου των λιγνιτικών εργοστασίων και η αξιοποίηση των τεράστιων αποθεμάτων λιγνίτη που διαθέτει η πατρίδα μας, είναι ύψιστη εθνική αναγκαιότητα. Η ενεργειακή ασφάλεια είναι άμεσα συνυφασμένη με την εθνική ασφάλεια, την εθνική οικονομία και την πραγματική κοινωνική πολιτική», καταλήγει στην ανακοίνωσή της.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή