Προφυλακιστέος ο 44χρονος για το φονικό στον Μυλοπόταμο - Τι υποστήριξε στην απολογία του

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 18:51
UPD:19:02
www.lesvosnews.net
A- A A+

Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε ο 44χρονος, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον 22χρονο κτηνοτρόφο στο Αργουλιό Μυλοποτάμου, στην Κρήτη, την προηγούμενη Κυριακή.

Ο 44χρονος, ο οποίος παρουσιάστηκε ενώπιον της ανακρίτριας σήμερα το μεσημέρι, απολογήθηκε στο κρατητήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου και όχι στο δικαστικό μέγαρο για λόγους ασφάλειας, όπως έκριναν οι υπεύθυνοι κράτησης του.  Ο καθ΄ ομολογίαν δράστης θα μεταφερθεί από το Ρέθυμνο στο κατάστημα κράτησης της Αγιάς Χανίων.

Σύμφωνα με το συνήγορό του, Διονύση Βέρρα, ο οποίος μετέφερε με δηλώσεις του το μήνυμα «όχι στα όπλα διότι τα αποτελέσματα από τη χρήση τους είναι πάντα χωρίς επιστροφή», στην πολύωρη απολογία ο 44χρονος είπε ότι είναι μετανιωμένος, υποστηρίζοντας όμως ταυτόχρονα πως αρχικά είχε δίκιο, το οποίο έχασε με το που έβγαλε και χρησιμοποίησε το όπλο του.

Τι είπε για τις σχέσεις του με το θύμα

Επίσης, κατά την απολογία του ο 44χρονος δράστης, αναφέρθηκε στις δύσκολες σχέσεις που υπήρχαν με το θύμα, στις προκλήσεις που δεχόταν η οικογένεια του από τον 22χρονο, με τον συνήγορό του, να ζητάει από την τοπική μικρή κοινωνία της περιοχής του Μυλοποτάμου, να «ανοίξουν τα στόματα» και να μιλήσουν για το τι ακριβώς συνέβαινε στον οικισμό Αργουλιό, μεταξύ των δύο οικογενειών.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο 44χρονος κατά την απολογία του, υποστήριξε ότι «θόλωσε το μυαλό του», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, από την ώρα που το θύμα μίλησε απρεπώς για τον νεκρό πατέρα του. Όπως είπε ο κ. Βέρρας, ήταν το σημείο εκείνο που ο δράστης συναισθηματικά δεν μπόρεσε να διαχειριστεί με αποτέλεσμα να χαθεί μία ανθρώπινη ζωή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή