ΠΑΣΟΚ: «Η Διοίκηση του ΟΔΙΕ καταπατά τη συλλογική σύμβαση εργασίας»

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008 13:40
UPD:13:41
A- A A+

«Η Διοίκηση του ΟΔΙΕ δρομολογεί αντισυνταγματικά τη δραστική περικοπή του εφάπαξ των μονίμων υπαλλήλων, καταπατώντας τη συλλογική σύμβαση εργασίας. Οι υπάλληλοι δικαιολογημένα εξεγείρονται, καθώς παραβιάζεται προκλητικά και μονομερώς το ισχύον καθεστώς, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων».

Τα παραπάνω δήλωσε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, που επισκέφτηκε σήμερα τον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ) και συνομίλησε με τους εργαζομένους που απεργούν.

Όπως υπογράμμισε, το ΠΑΣΟΚ ζητά την εφαρμογή της ειδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και τον άμεσο τερματισμό των σεναρίων περί επιβολής πλαφόν στο εφάπαξ των υπαλλήλων του ΟΔΙΕ, που θα δημιουργήσει προσωπικό δύο ταχυτήτων στην επιχείρηση. «Πρόκειται δυστυχώς –παρατήρησε- για μια ακόμη περίπτωση, όπου η κατάφωρη παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας από τη Διοίκηση, ουσιαστικά υποθάλπεται από την κυβέρνηση».

Παράλληλα, η κ. Χριστοφιλοπούλου εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κινήματος στους απολυμένους συμβασιούχους του ΟΔΙΕ, «ανθρώπων που για χρόνια εργάστηκαν στον Ιππόδρομο, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ενόσω μάλιστα βρίσκονταν εν αναμονή για τη μετατροπή της σύμβασής τους με βάση το Π.Δ. 164», ζητώντας να ανακληθεί άμεσα «αυτή η απαράδεκτη και παράνομη απόφαση απόλυσης της Διοίκησης του ΟΔΙΕ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις