ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση στον υπ. ΠΕΧΩΔΕ με αφορμή τη άρνηση καταβολής διοδίων

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008 14:27
UPD:14:35
A- A A+

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά, κατάθεσε ο βουλευτής Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Περικλής Κοροβέσης, με αφορμή την άρνηση καταβολής διοδίων στις Εθνικές οδούς και ειδικά στην εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών.

«Η συσσωρευμένη δυσαρέσκεια των πολιτών για χαμηλού επιπέδου έως και επικίνδυνες για την ασφάλειά τους παρεχόμενες υπηρεσίες, δίκαια οδηγεί στην πολιτική ανυπακοή και σε κινηματικά γεγονότα», αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει:

«Σύμφωνα με τη Νο 1999/62/EC Ευρωπαϊκή Οδηγία, προβλέπεται ότι , προκειμένου να παρέχεται η δυνατότητα επιβολής διοδίων από τις χώρες-μέλη σε αυτοκινητόδρομους, πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένες προδιαγραφές: Ύπαρξη διακεκριμένων οδοστρωμάτων για τις δύο κατευθύνσεις, με διαχωριστική νησίδα μεταξύ τους που δεν προορίζεται για κυκλοφορία . Επίσης δεν διασταυρώνεται στο ίδιο επίπεδο με άλλη οδό, με σιδηροδρομική ή τροχιοδρομική γραμμή ή με λωρίδα για πεζούς. Ο φωτισμός να είναι επαρκής, και καθ’ όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου».

Ο κ. Κοροβέσης ερωτά τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ:

«1. Με ποια νομοθεσία και ποια λογική εισπράττονται διόδια σε αυτοκινητόδρομους που δεν πληρούν τους κανόνες ασφαλείας (οδόστρωμα και φωτισμός), παραβιάζοντας μάλιστα Ευρωπαϊκές οδηγίες;

2. Πότε επιτέλους θα φτιαχτεί ο απαράδεκτος δρόμος-καρμανιόλα Πατρών-Κορίνθου, ώστε να προστατευτούν οι ζωές των πολιτών;»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή