Κρεμλίνο: «Αυξημένη προσοχή» για την προσπάθεια της Ουκρανίας να ενταχθεί στην ΕΕ

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 14:47
UPD:14:48
Wikimedia Commons/Alexandergusev
A- A A+

Το «πράσινο φως» άναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να οριστούν η Ουκρανία και η Μολδαβία, υποψήφιες για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σχολιάζοντας το Κρεμλίνο απάντησε ότι η Ρωσία παρακολουθεί στενά τις προσπάθειες της Ουκρανίας να γίνει μέλος της ΕΕ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι το θέμα «απαιτεί την αυξημένη προσοχή μας, γιατί όλοι γνωρίζουμε την εντατικοποίηση των συζητήσεων στην Ευρώπη για το θέμα της ενίσχυσης της αμυντικής συνιστώσας της ΕΕ». «Υπάρχουν διάφοροι μετασχηματισμοί που παρατηρούμε με τον πιο προσεκτικό τρόπο», πρόσθεσε. 

Ο Πεσκόφ είπε επίσης ότι ο στόχος της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζει να είναι «να σώσει και να εξασφαλίσει» τον πληθυσμό της ανατολικής περιοχής του Ντονμπάς από αυτό που αποκάλεσε «βάρβαρες επιθέσεις» από τις δυνάμεις του Κιέβου.

Τέλος, δήλωσε ότι η  Ρωσία βρίσκεται σε επαφή με την Τουρκία σχετικά με την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία, αλλά υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες από την ουκρανική πλευρά. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή