Γιατί καθυστέρησε η ομιλία Πούτιν στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 14:30
UPD:14:37
via REUTERS/SPUTNIK
A- A A+

Κατά μία ώρα έχει καθυστερήσει προγραμματισμένη προγραμματισμένη ομιλία του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν έπειτα από κυβερνοεπίθεση, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν επρόκειτο να μιλήσει στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, αλλά η εκδήλωση επλήγη από κυβερνοεπίθεση άρνησης παροχής υπηρεσιών, εξήγησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Ρώσος ηγέτης θα μιλήσει τελικά στις 3:00 το μεσημέρι (ώρα Μόσχας), μια ώρα αργότερα από το προγραμματισμένο, είπε ο Πεσκόφ, για να δώσει χρόνο στους τεχνικούς να επισκευάσουν τη ζημιά και να διασφαλίσει ότι τα μέλη του κοινού μπορούν να εισέλθουν στην αίθουσα.

Το σύστημα χτυπήθηκε από επίθεση DDOS που ξεκίνησε την Πέμπτη, είπε ο Πεσκόφ, χωρίς να διευκρινίσει την πιθανή πηγή. «Προέκυψαν προβλήματα με τη διανομή σημάτων και την επιβεβαίωση της πρόσβασης στην κύρια σύνοδο ολομέλειας», είπε. «Θα το φτιάξουμε, αλλά θα πάρει χρόνο», πρόσθεσε. 

Το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF) ληταν ιδιαίτερα δημοφιλές στο παρελθόν και προσέλκυε παγκόσμιες πολιτικές προσωπικότητες όπως ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ και ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι.  

Ο Πούτιν συνηθίζει να καθυστερεί στις δημόσιες εκδηλώσεις. Για σήμερα έχει προγραμματιστεί να κάνει μια από τις πρώτες σημαντικές δημόσιες ομιλίες του μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου στη σύνοδο.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έστειλε επίσης βιντεοσκοπημένη ομιλία, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή