Π. Ψωμιάδης: Απόπειρα παραπληροφόρησης για τη Νομαρχία και εμένα

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008 15:06

«Αετοί, όπως είναι ο Καραμανλής και ο Ψωμιάδης, πετούν ψηλά»

A- A A+

Απορρίπτει κατηγορηματικά ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης τα περί εμπλοκής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης της συμπρωτεύουσας, κάνοντας λόγο για απόπειρα παραπληροφόρησης «από ορισμένους» που αφορά και τον ίδιο, σχετικά με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Αναλυτικά, απαντώντας σε όσα ακούστηκαν χθες το βράδυ σε δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού, ο κ. Ψωμιάδης σημειώνει, μεταξύ άλλων τα εξής:

«1. Ουδέποτε αρνήθηκα ότι συνέταξα την από 16/12/2005 επιστολή, στην οποία και ανέφερα γεγονότα και καταστάσεις που είχαν περιέλθει εκείνο το χρονικό διάστημα στην αντίληψή μου. Πώς θα μπορούσα άλλωστε να αρνηθώ κάτι τέτοιο, όταν μάλιστα ήμουν εγώ αυτός που την έδωσε στη δημοσιότητα;

»2.Η προσπάθεια ορισμένων να εμφανίσουν και "δεύτερη επιστολή", όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει, καθώς βαφτίζουν Νομαρχιακή Απόφαση, που έχει εκδοθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης κατά εφαρμογή των κείμενων Νομοθετικών Διατάξεων, ως "επιστολή" μου.

»3. Η συγκεκριμένη απόφαση εξεδόθη από την αρμόδια Διεύθυνση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, με υπογραφή του Διευθυντή της, μετά από εξουσιοδότηση που του έχει χορηγηθεί με την 11575/07-08-1998 απόφαση Νομάρχη από την προηγούμενη Διοίκηση της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

»4. Η συγκεκριμένη απόφαση 2355/03-05-2006, όπως άλλωστε μνημονεύεται και στα σχετικά έγγραφα που αυτή επικαλείται, έχει εκδοθεί κατά εντολή της υπ’αριθμ. 3822/25-01-2005 Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Η Υπηρεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, αφού εξήντλησε όλες τις νόμιμες δυνατότητες με διαρκή και αλλεπάλληλη αλληλογραφία που είχε με τα συναρμόδια Υπουργεία, εξέδωσε τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς μη ενέργεια των αρμοδίων υπαλληλικών οργάνων θα συνεπάγετο τη δημιουργία ποινικών ευθυνών και την αυτεπάγγελτη δικαστική τους δίωξη.

»5. Εάν κάποιοι θεωρούσαν, ότι τα συμφέροντά τους ή τα συμφέροντα των εντολέων - πελατών τους, θίγονταν κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα, μπορούσαν να ασκήσουν όλα τα εκ του Νόμου δικαιώματά τους και να καταθέσουν σχετική διοικητική προσφυγή (άρθρο 69 ΠΔ 30/1996). Δεν το έκαναν όμως. Αντί αυτού, περιφέρονται σήμερα ως θλιβερός θίασος και με ψεύδη προσπαθούν να παρουσιάσουν το άσπρο ως μαύρο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή