ΠΑΣΟΚ: Επιδείνωση της ήδη τραγικής κατάστασης στην Υγεία

«Απών από τα δύσκολα ο κ. Αβραμόπουλος»
Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008 15:14
A- A A+

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό Υγείας, Δημήτηρη Αβραμόπουλο, εξαπέλυσε ο αρμοδιος πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης, για την τραγική -όπως επισημαίνει- κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Φλωρίδης, τις τελευταίες μέρες η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο καθώς νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας στερούνται των στοιχειωδών υλικών, ενώ «οι ελλείψεις σε προσωπικό έχουν φτάσει σε ένα βαθμό που δεν υπήρξε ποτέ στη χώρα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

O πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης, αρμόδιος για θέματα Υγείας.

Αφού σημειώνει ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια τα χρέη των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές φτάνουν περίπου στα 5 δισεκατομμύρια ευρώ, ο κ. Φλωρίδης κατηγορεί τον κ. Αβραμόπουλο ότι είναι συστηματικά απών από τα δύσκολα. «Ασχολείται προφανώς με τα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας και με τα ζητήματα διαδοχής και αυτή του η ενασχόληση, έχει τραγικά αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό», υπογραμμίζει.

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ απευθύνει έκκληση στις προμηθεύτριες εταιρείες να χειριστούν την υπόθεση αυτή με ψυχραιμία, καθώς όπως επεσημαίνει, οι επιπτώσεις από τη διακοπή της παράδοσης αναλώσιμων ή από την αφαίρεση των ήδη παραδοθέντων, θα έχουν πολύ άσχημες συνέπειες για τους Έλληνες ασθενείς, για τον Ελληνικό λαό.

Παράλληλα καλεί την κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά και υπεύθυνα με το μεγάλο ζήτημα της υγείας και να παρουσιάσει προς τις προμηθεύτριες εταιρείες ένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των πολύ μεγάλων υποχρεώσεων που ήδη υπάρχουν.

«Ο χώρος της Υγείας είναι ίσως ο κατ’ εξοχήν χώρος, όπου αναδεικνύεται, όχι μόνον η αποτυχία της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας στον συγκεκριμένο τομέα, η οποία αποτυχία προέκυψε ως συνειδητή επιλογή, να απαξιωθεί η υγεία ως δημόσιο αγαθό και να ενισχυθεί ο ιδιωτικός τομέας, αλλά κυρίως σηματοδοτεί με τον πιο έντονο τρόπο την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης», καταλήγει ο κ. Φλωρίδης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή