Γιατί πρέπει να ελέγχετε οπωσδήποτε το μαγνήσιό σας

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 12:59
A- A A+

 

Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, μας εξηγεί γιατί το μαγνήσιο είναι πιο σημαντικό απ' όσο νομίζαμε για την υγεία μας.

Το μαγνήσιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα στον οργανισμό μας. Μετά το οξυγόνο, το νερό και τη βασική μας τροφή, το μαγνήσιο είναι ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο που χρειάζεται ο οργανισμός μας, ζωτικής σημασίας. Είναι πιο σημαντικό από το ασβέστιο, το κάλιο και το νάτριο και συμβάλλει στη ρύθμιση και των τριών.

Η έλλειψη μαγνησίου συνήθως δεν είναι εύκολο να διαγνωστεί καθώς μόλις το 1% του μαγνησίου του οργανισμού αποθηκεύεται στο αίμα, ενώ οι περισσότεροι γιατροί δεν το συμπεριλαμβάνουν καν στο ετήσιο τσεκ-απ. Δυστυχώς, όμως, σχεδόν κάθε γνωστή ασθένεια σχετίζεται και με έλλειψη μαγνησίου, ενώ το μέταλλο αυτό είναι από τα πιο σημαντικά που απαιτούνται για την ηλεκτρική σταθερότητα των κυττάρων και η έλλειψή του μπορεί να είναι υπεύθυνη για περισσότερες ασθένειες από οποιοδήποτε άλλο θρεπτικό συστατικό. Λόγω, λοιπόν, του ότι τα επίπεδα μαγνησίου συχνά παραβλέπονται, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που παρουσιάζουν διάφορα συμπτώματα και ασθένειες, τα οποία θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με συμπλήρωμα μαγνησίου.

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή