ΠΑΣΟΚ: «Εκβιαστές και εκβιαζόμενοι κινούνται στο χώρο της ΝΔ»

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008 16:36
A- A A+

Δριμύτατη επίθεση στο κυβερνών κόμμα για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα έκανε λόγο για «επιχείρηση της ΝΔ να αποπροσανατολίσει την συζήτηση» και πρόσθεσε ότι «εκβιαστές και εκβιαζόμενοι κινούνται στο χώρο της ΝΔ, η οποία τους άνοιξε την πόρτα με την απόσυρσή της από την δικαστική διαμάχη με την Μονή Βατοπεδίου και με τις σκανδαλώδεις ανταλλαγές».

Επανέλαβε δε τη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι στην υπόθεση αυτή υπήρχε «ιθύνων νους, εκτελεστικός βραχίονας και υψηλή προστασία».

Σε ό,τι αφορά τη δικηγόρο των ακτημόνων της Νέας Ραιδεστού Σταματίνας Σωτηροπούλου, η οποία ενέπλεξε το όνομα του πρωθυπουργού στην υπόθεση επικαλούμενη αναφορά, που, κατά δήλωσή της, έκανε ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο κ. Παπακωνσταντίνου αφού σημείωσε πως δεν κλήθηκε στην Εξεταστική από το ΠΑΣΟΚ αλλά από άλλο κόμμα και πως τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της ανήκουν στον χώρο της ΝΔ πρόσθεσε πως «η αξιοπιστία της κρίνεται».

Συμπλήρωσε πάντως πως «αυτό που δεν κρίνεται, γιατί είναι έγγραφο, είναι η επιστολή του Νομάρχη Θεσσαλονίκης προς τον πρωθυπουργό το 2005 όπου λέει ότι "τυχόν εμμονή σας στην υλοποίηση της μυστικά μεθοδευμένης και χαριστικής αυτής ανταλλαγής, πέραν από την αλγεινή εικόνα που θα προκαλέσει για την κυβέρνηση θα ξεσηκώσει και θύελλα αντιδράσεων"». Τέλος κατήγγειλε ως «κατάπτυστη την προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου και του κ. Παυλόπουλου να δείξουν ότι το ΠΑΣΟΚ καθοδηγεί τους μάρτυρες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή