Gazprom: Στις φλόγες οι μεγαλύτερες εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στην Ρωσία

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 20:41
UPD:21:19
A- A A+

Φωτιά ξέσπασε στις 2:30 τα ξημερώματα σε εγκαταστάσεις της Gazprom  και συγκεκριμένα, στο κοίτασμα φυσικού αερίου Urengoyskoye που βρίσκεται στην περιοχή Yamalo-Nenets της Σιβηρίας. Άμεσα οι εγκαταστάσεις εκκενώθηκαν και σήμανε συναγερμός. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της DailyMail η φωτιά προκλήθηκε από έκρηξη αγωγού.

Η φωτιά έχει σβήσει και η παραγωγή δεν έχει επηρεαστεί, δήλωσε ο ρωσικός κολοσσός, ωστόσο φουντώνουν οι ανησυχίες για διακοπές του εφοδιασμού και περαιτέρω αυξήσεις στις τιμές του αερίου στην Ευρώπη.

QUICKNEWS2022
📍Russia's largest gas field on fire

 

At night, a pipe burst at the Gazprom Dobycha Urengoy site.

 

The Urengoyskoye field is one of the largest in the world. Recoverable reserves – up to 10 trillion cubic meters of gas.

Η πυρκαγιά στο μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Ρωσία ξέσπασε μια ημέρα αφότου η Gazprom ενημέρωσε τη Γερμανία και την Ιταλία, ότι οι ροές φυσικού αερίου προς τις δύο χώρες θα περιοριστούν τις επόμενες ημέρες.

Το συγκεκριμένο κοίτασμα φυσικού αερίου είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο (10 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα), με προμήθειες που προορίζονται κυρίως για την Ευρώπη, μέσω του αγωγού Yamal-Europe. Συνδέεται επίσης με αγωγούς που θα μπορούσαν να φέρουν το αέριο στην Άπω Ανατολή, καθώς και στην Κίνα.

Το διαχειρίζεται η Gazprom Dobycha Urengoy,  θυγατρική μονάδα της εθνικής εταιρείας ενέργειας Gazprom.

Η παραγωγή ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και σήμερα ανέρχεται σε περίπου 230 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως.

 

 Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Στις 16 Ιουνίου 2022, στις 0:30 π.μ. (ώρα Μόσχας), σημειώθηκε αποσυμπίεση στο κοίτασμα Urengoy με φωτιά στη δεύτερη γραμμή του συλλέκτη αερίου που βρίσκεται μεταξύ των ολοκληρωμένων μονάδων επεξεργασίας αερίου UKPG-7 και UKPG-8V. Δεν υπήρξαν θύματα", δήλωσε η Gazprom Dobycha Urengoy.

Οι εργασίες στο κοίτασμα φυσικού αερίου διακόπηκαν μετά την έκρηξη της πυρκαγιάς."Η Gazprom Dobycha Urengoy LLC έλαβε αμέσως μέτρα για να αναστείλει τη λειτουργία των εγκαταστάσεων παραγωγής, να αναδιανείμει τις ροές αερίου και να περιορίσει και να εξαλείψει τη φωτιά»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή