Κρήτη: Σάλος με φωτογραφία παραολυμπιονίκη που τον άφησαν εκτός βάθρου

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 17:00
UPD:17:11
A- A A+

«Επίσημοι» και  κλήρος βρίσκονται σε μια υπερυψωμένη εξέδρα. Ο Παραολυμπιονίκης και  πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης , βρίσκεται κάτω, εκτός εξέδρας, μόνος, με το αναπηρικό του αμαξίδιο.

Η εικόνα παρουσιάστηκε στα εγκαίνια αθλητικών εγκαταστάσεων στην παραλία του Καρτερού στο Ηράκλειο της Κρήτης και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media.

Οι διοργανωτές που τον είχαν προσκαλέσει δεν είχαν φροντίσει να τοποθετηθεί μία ράμπα για να έχει πρόσβαση στην εξέδρα.

Oι υπεύθυνοι του λογαριασμού «cool crips», που ασχολείται με την αναπηρική καθημερινότητα και επικαιρότητα, που έβγαλαν στο φως την φωτογραφία, σε ανάρτησή τους αναφέρουν:

«Αυτή δεν είναι απλά μια εικόνα σε μια τελετή εγκαινίων κάποιου γηπέδου στην Κρήτη.

Αυτή δεν είναι απλά μια εικόνα όπου αξιωματούχοι της κυβέρνησης και κληρικοί βρίσκονται σε μια υπερυψωμένη εξέδρα κι ένας Παραολυμπιονίκης (και πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής) βρίσκεται κάτω, εκτός εξέδρας, με το αμαξίδιο του.

Αυτή δεν απλά μια ακόμα εικόνα αποκλεισμού.

Αυτή εδώ η εικόνα είναι η καθημερινότητα μας. Και δεν είναι και πολύ κουλ...».

Με τη φράση "ήταν λάθος και δεσμεύομαι πως δεν θα επαναληφθεί", ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε ότι επρόκειτο για μια παράλειψη

«Ήταν λάθος και δεσμεύομαι πως δεν θα επαναληφθεί! Τέτοια εικόνα, όπως η μη πρόνοια πρόσβασης του Προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής – Hellenic Paralympic Committee, Γιώργου Καπελλάκη, στην πρόχειρη εξέδρα για τον αγιασμό των εγκαταστάσεων Karteros Beach Sports Center, τέτοια παράλειψη δεν θα ξανασυμβεί.

H κουλτούρα συμπερίληψης είναι φιλοσοφία μας από την πρώτη ημέρα στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, αλλά και βασικός άξονας πολιτικής της Κυβέρνησής μας», έγραψε ο υφυπουργός.]

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή